Ner till Stallet

eller ja... om en stund i alla fall, för tillfället är det ingen hemma och ni har säker redan fattat att om ingen är hemma och kan ta hand om våran fjantiga hund = Inget stall för Hannah.
 
Idag har vi i alla fall virit och provat sadlar och efter mycket tvekan hit och dit så köpte vi den här sadeln:
 
En Prestige Meredith, en brun, vilket innebär att vi måste byta färg på resten av grejerna också. Men det får bli ett senare beskymmer för just nu är det typ 0 kr på mitt konto, vilket innebär typ ingen shoppnig på hästmässan i globen, men vad gör man inte för att ponnyn sin ska kunna ha det bästa :) <3
 <-- Sadeln
 
Ha det bra allihopa och bilder utlovas efter att jag har varit i stallet, och en sak till, säg gärna till om ni har mörkbruna skaker som ni gärna vill bli av med! (Jag behöver som sagt och om det är med mässingspännen är det är stort plus!)
 
 
// Hannah

.lite foton från dagens ridning

HEJ PÅ ER! :D  :D
Äntligen har mina tår samt händer börjat tina upp lite grann... Brrr... Hannah och jag var upp till Mon, Hannah gick med deras hund Milton och jag red med Jivaro, och OMG vad kallt det var. Jivaro kändes i alla fall vääldigt pigg&glad och mjuk och fin. Hannah fotade precis hela tiden så nu har jag ca 200 bilder att gå igenom (hahha, taaaack Hannah ;)), så dom kommer säkert upp i lite olika inlägg! :) Typ som nu! :D
 
 
// Maria

IIIIISKALLT ute....

Onsdag idag och jisses vad skönt det är att ha LOV och bara känna att man kan göra vad man vill! :)
 
Idag har jag tänkt rida upp till Mon och rida lite dressyr. Det är ju så himla blött överallt så det ska verkligen bli skönt att rida lite på en ordentlig bana och känna igenom honom. 
 
 
Igår red jag här hemikring, men det gick lite sisådär med tanke på att antingen är det blött eller hårt, hahah.
I vilket fall så skrittade jag och travade och flyttade bakdelen innåt/utåt samt gjorde lite skänkelvikning över vägen och tränade halter. Det gick faktiskt riktigt bra och han kändes verkligen fin. Han har en tendens att bli lite stel i bakdelen så att man får svårt att flytta den, men igår kändes det verkligen toppen och han var rörlig och så! :)
 
saknar snön, R.I.P
 
 
Nu ska jag ut och ge hestisarna mat och släppa ut dom! :]
 
 

Imorgon, då ni!

Godkväll på er!
 
Nu har jag gjort både det ena i det andra för imorgon lite innan åtta rullar vi mot Mora och förhoppningsvis en sadel som passar stina på riktigt.
 
 
Men för att gå tillbaka lite i tiden så kom jag hem från Maria ungefär i tvåtiden och då var jag fast med hunden till femtiden så det var bara att hitta på nåt roligt och göra detbästa utav tiden. När jag väl kom ner till stallet fixade jag i stallet och red på banan och ut med barbackagjorden. haha en aaaniing konsigt formulerat men jag hoppas ni fattar ändå ;)
 
Älskar den här bilden som Maria tog på mig och Stina förra året :') <3
 
Vi red i alla fall först på banan och jag hade satt på henne barbackagjorden mest för att se propotionerna på ett ridtäcke som jag fick av Emma (och om du läser det här så TUSEN Tack det var jäääättteeefint! :D) Så det känes som vi aldrig fick nån riktigt sådär bra känsla. Men så tänkte jag att det är väl lika bra och rida ordenligt när jag ändå rider så då tog jag mina fina (trasiga) ejendalsstövlar och mjukisbyxorna och red lite till och ni anar inte hur glad jag är över det!
Jag tränade på att Flytta bakdelen och framdelen hit och dit och fram och tillbaka och tillslut var hon så mjuk så det gick och göra det mesta med henne, jag är hur nöjd som helst och det känns lite extra bra att hon vart genomriden sådär dagen innan sadelutprovningen :) Efter det tog jag mig tid att skritta av henne med mor ute på byvägarna vilket fulländade ridpasset med både nöjd ryttare och häst.
 
Jah och då var vi tillbaka till början. Imorgon bär det iväg. Tranporten står uppställd, de flesta sakerna är packade och jag ser verkligen fram emot att få se hur det går till och hur allt går med Stina och allt vad osm heter sadel.
 
Imorgon står klockan på halv sju ungefär, så klockan blir nog inte midnatt innan jag går och läger mig ikväll! Ha det Göött! 
 
// Hannah
 
 

update

spånar lite på en ny design eftersom den gamla är lite somrig, någon som har en bra idé? :D 
 
SOMMAR <3
 
// Hannah&Maria

frukost à la Hannah&Maria

AMERICAN PANCAKES!!
 
 

Tisdag Morgon/Natt

GodMorgon eller bör jag säga natt? för jag gissar på att minst hälften av alla som kommer läsa det här ligger och sover nu när jag skriver ;)
 
Jag personligen har blivit uppryckt ur sängen av Maria och sen stack hon ut i stallet innan jag hann följa med så då tänkte jag att det är roligare för er läsare med lite update istället :)
Idag blir det nog longering eller något liknande med Stina för imorgon så drar vi till Mora för sadelinprovning med sharpman som kommer dit! 
Jag längtar så sjukligt mycket, för jag tror att det kommer att bli jääääättekul haha ;)
 
 
Nu kom Maria in och förmodligen ett inlägg till snart av oss båda!
 
Höööööörs sötisar! :D
 
// Hannah

Memories

 
 
hahah, seriöst historiens skönaste film, från förra året! ;P Vi höll typ på och skratta ihjäl oss när vi såg den.... hahah
 
// Hannah&Maria

Jivaros nya täcke

vad tycks? :D :D Skönt att han har fått ett nytt med hals nu i dessa dagar, vi hämtade ut det i Fredags och tur var väl det! :D Jivaro tycker dock att själva halsen är lite scary så varje gång man tar av/på det så får man göra det jääääääätte långsamt... hahah, knasponny såklart! <33
 
 
Snart ska jag förresten ut och ta in dom ,så att jag hinner ut med Jivaro i dagsljus! Får se om det blir en mysig promenix, eller en skogstur. Hur som helst är jag glad över att han har snösulor+brodd så att vi åtminstone kan ta oss ut! :) Update later, yesyes! :D
 
// Maria

Vardagslyx

Är när man kopolar in datorn till tv:n, kurar in sig i en filt med en stor skål popcorn samtidigt som man tittar på film. Och det är precis det jag gör nu! :D 
// Hannah

Snöstorm!

Hejhallå mitt i snöstormen!
 
stina hålle just nu på att bli skodd och tur är väl det när vädret ärtsoppa det är och sen ska någon få inviga sitt nya täcke post vi köpte från höks för ett par veckor sen ;)
 
Är det bara jag som ser fram emot dom här delarna av vinter när snön har lagt sig och det inte är storm ute? Vintern kan vara bra härlig ändå :)
 
//Hannah

Bild /boom/bellis

hahah Jivaro flyr... ;) lööööve the picture <33
 
// Maria

Redo för en bildbom?

för om en stund kommer sisådär 5 miljarder foton... ;)
 
... som inte är jätte bra kvalité menmen...
 
 
 

gulligaste <333

ehh, ja han är liiite konstig.... född till fotomodell yesyes! :P
 
// Maria

LOV in my heart

Godmorgon! :) Vaknade übertidigt idag, typ vid kl 6 eller något. Tog mitt tjocka duntäcke myste ner mig i soffan med en bra film på TV, lite tända ljus och snöstorm ute. Bättre start på höstlovet går knappast att få! <3 
 
 
Hästarna ska få komma ut i snön om en stund med en massa gosiga täcken. Igår fick dom en stor rundbal till hagen så det känns bra att dom har något att äta på när det är såhär kallt. :)
snygg heest <33
 
Senare idag ska jag ut med Jivaro, det var alldeles för länge sedan! :) Känns som att det kommer bli en sån här mysdag, eller i alla fall om snön stannar kvar. Annars blir det bara en massa lera och slask och det skulle inte vara så kul... heheh ;) Meeeeen, eftersom det är så sjuuuuukt kallt så tror jag inte att det är någon risk för det ;)
 
 
Nu ska jag sluta babbla och försöka dra mig ut i stallet istället! :D 
 
// Maria

Todayy

Gokväller!
 
Satt just och gjorde typ inget.. lite tidsfördriv bara, typ kollade bloggar inne på twitter osv när jag kommer på att jag har en egen blogg att sköta! heheh. ;)
 
Idag har jag ändå fått lite uträttat till exempel en häst klipp av moi, japp jag gjorde det alldeles själv, och ja, jag är stolt över att jag inte klippte av mitt eget hår eller nåt annat dumt för kontroll över maskinen kan jag inte påsta att jag hade.. ;) 
Efter att Stina hade blivit klippt bar det av ut på en barbacka sväng tillsammans med Emma och ponnyn min var ju inte helt lugn kan jag säga, hon ville mest gå snabbt och fort och snabbare ändå, till det kom någit läskigt vill säga, då var det tvärstopp eller snabbare än vad jag nyss skrev, vilket bli en hel massa fart om man är duktig på matte. 
Visst vart hon fin? :D Och ja, jag har tagit bilden idag några sekunder efter att jag var klar, haha ni skulle ha sett hur hon såg ut innan, hon var ju mer lik en ko på vintern....
 
Titta bara på det här fotot...Ser ni kopplingen jag snackar om?;) Ursäkta det lilla formatet föresten.... så det kanske är ganska svår att se ändå..hehe
 
 
Och sen det bästa med hela dagen- att vi ÄNTLIGEN har fått tid för en sadelinprovning För om ni tittar på bilden som är här ovanför (jaa, det är skav från sadeln) så ser sadeln inte ut att passa sådär superbra..men det känns skönt att få den inprovad en gång för alla..eller ja, i alla fall för ett tag, för förmodligen kommer hin väl att bygga lite mer muskler och vips så passar inte sadeln längre. Haha skulle inte det vara liiite typiskt? ;)
 
Nä nu hörrni ska jag ta och göra något annat en stund, och så får ni som läser våran "toppenblogg" ha en fantasktisk kväll! ;)
 
//Hannah
 

pictures


1950

Heeeeej
 
Sry för en lite dålig uppdatering men jag har varit ute i stallet och fixat typ hela dagen så det har enkelt inte blivit av... Jivaro fick vila idag eftersom han har gått ganska hårt dom senaste dagarna! ;) Annars har jag vä mest städat, hahah vääääldigt glamoröst osv. ;) Min rygg har typ gått av efter att ha burit såna där små hösilage balar upp på loftet
glad heeest, han hade ju kunnat ha öronen liite mer framåt?
  
Ha en bra SUUUUNDAAAAYY sweeties! :)
 
// Maria

Löööördag igår.......

 
 
Godmorgon!
 
tänkte dra ett ganska långt inlägg om allt från tordagens ridlektion till idag och jag vill även tillägga att jag faktiskt gjorde två inlägg igår och alla failade totalt när jag skulle publicera...:
 
Så, i torsdags vanliga hem, lika sent som vanligt och skyndade sätta i mig lite mat för ungefär en timmes skrivande på den där uppsatsen jag la ut om förut. Sen bar det av till träning! 
Träningen var en bana med lite olika "titthinder" och under själva framhoppninngen (typ 2 språng.. ) så kändes allt verkligen super och sen skulle vi komma på en oxer med pumpor under (koner som skulle föreställa pumpor) jag lutade mig lite för mycket fram och stinà slängde sig bakåt. Det var hur jag ramlade av första gången. Nästa gång det gick hyfsat bra och oron stannade typ en gång på varje hinder tills vi hoppade bana och då kändes det som hon hoppade och sen stannade efter det.. Wierd...jag vet, och det var då jag ramlade av andra gången. Vi fick hoppa banan en sista gång och då gick hon som en klocka. Så jag är väldigt nöjd med träningen trots att jag sammanlagt ramlade av busfröt två gånger... ;)
 
Fredagen var bara ren längtan till höstlovet och Stina fick stå...
och sist men inte mist så hämtade vi närmare tjugo säckar spån igår och Stina fick en liten specialare till ridtur på banan igår haha, dock börjar hon få björnpäls nu så därför sticker jag ner till stallet och klipper henne nu, önska mig lycka till! ;)
 
// Hannah
 

sööt! :)

 
// Maria
 

SCOOONES <33

 
och ja, det finns faktiskt en baksida av receptet! Hahah, jag är inte så dum så att jag skriver ett recept med ingridienserna och instruktioner så långt som till "sätt på ugnen"... ;) heheh

Söndag <3

Godmorgon! :) Vaknade för en stund sen och snart ska gå ut i stallet och släppa ut två piggelina ponnysar. Idag ska jag förmodligen ut och gå en sväng med Jivaro så jag hoppas att det blir lite fint väder! I övrigt (förutom att mamma och jag ska hämta lite hö) såå har jag ingenting som jag måste göra, gissa om det känns skönt liksom? ;) 
 
ni får en bild på b ellis bara för att hon e så gosegullig <33
 
// Maria

Tävling i Rättvik

Hejsan! Tänkte bara slänga in en update här lite snabbt! :) Som ni säkert vet (hehe, lite svårt och missa eftersom jag är så dryg så att jag skriver om det all the time... ) så tävlade jag idag! Säsongens sista tävling, Rättvik inomhus. Det var ganska många starter så vi var inte hemma förens typ 4. Jag hopopade LC/LB för "ovanlighetens" skull, hahah. 
 
 
Klasserna gick i alla fall bra och han känndes fin, väldigt skönt efter träningen i Torsdags!
I LCn så dubbelnollade vi,  fast väl i omhoppningen så tror jag att jag tog dom längsta vägarna som någon någonsing hade sett... Heheh, vi hamnade i alla fall precis utanför placering! ;)  övrigt kändes rundan ganska bra, Jivaro hoppade bra och så men min ridningen kändes lite hafsig, eller hur man nu ska säga... ;)
 
 
LBn kändes bättre och jag hade en bättre plan över hela banan. Jivaro känndes toppen , och den här rundan var nog bättre enligt mig! :] Hahah, slutade med att jag kom 3a tror jag, precis utanför placering! 
I vilket fall så är jag huur nöjd som helst! Så himla skönt att det inte kändes så konstigt som i Torsdags! :) Nu taggar vi 2013! :D
 
Bilder kommer förmodligen senare under dagen eftersom snälla Linnea fotade! :)
 
// Maria

godmorgon <3

 ska snart ut i satllet och ge hästarna lite frulle, sedan ska jag fixa iordning Jivaro och sånt. Seeeen bär det av mor Rättvik! :) :)
 
 
// Maria

2210

Kväller! <3 :) Hästarna har fått mat så nu ska jag parkera mig i soffan med chips och godis. Känns som en ganska najjs början på loet faktiskt. Pratade nyss med Hannah i telefon, min röst har flippat ut helt så numera låter jag som en kille, faktiskt ganska kul, heheh... . 
 
 
Ska snart fixa det sista inför imorgon, alltså typ smörja mina ridstövlar och Jivaros träns. Kom precis på att alla mina vita ridbyxor är smutsiga också, lite panik på den eller? ;) ;) 
 
 
Ridningen med Jivaro idag hade väl lite varierat resultat så att säga. Eller ja, ridningen gick faktiskt riktigt bra, när vi väl kom till den punkten vill säga. Eftersom jag först hade tänkt att rida barbacka så skulle jag (som är smidigaste i världen) försöka ta mig upp utan stigläder. Det var rena självmordsförsöket som slutade med en mosad fot och en ponny som sprang tillbaka in i stallet. Sjukt var jag var arg på Jivaro  just då, hehe Han skulle seriöst kunna vikariera som bulldozer. Eller en sån där maskin som plattar till cement, ni vet? ;)
 
 
// Maria

Hööstloov!

Bara jag som tyckte att halva terminen bara blåste förbi ganska snabbt, för nu har vi änligen fått höstlov! :D
 
Haha den mest vanliga överskriften just nu borde vara något som har med att vi har fått höstlov att göra, dock känner jag att vädret inte är det bästa för att vara ute i...ni vet blåsten...haha ;)
Haha jag låter bilden tala för sig själv ;)
 
Uppdatering kommer! :D För nu har vii LOV! haha helt underbart att säga för sig själ asså! :P
 
// Hannah
 
 

TJOHOO

ÄNtligen lov! :D :D Har längtat sjukt länge efter det här nu, och hur skönt känns det inte att slippa skolan i TVÅ veckor!!? Först Lovet då och sen en hel veckas PRAO som ska bli himla kul! :)
 
 
Hhaha, kan säga att jag kände mig mer död än levande imorse när alarmet gick igång... Efter att ha suttit och skrivit på den där nedrans uppsatsen så var det ända jag ville gör SOVA. Så imorse försov jag mig såklart, fick stressa ut med hästarna. Mamma skjussade mig till skolan och jag såg ut som en rishög, toppendag med andra ord! ;)
 
 
I alla fall så ska jag nu sticak iväg ut i stallet, känns så mysigt med den lilla mängd snö som har kommit. Sedan ska jag fixa lite inför tävlingen imorgon och kolla på lite serier ikväll. Kanske blir en sväng hem till Hannah också! :D
 
// Maria

2007

Godkväller på er! <3
 
Jag sitter som bäst och skriver det sista på uppsatsen och vad passar väl bättre än att skriva ett inlägg då? :) Träningen gick verkligen inte bra... Jag red som en kratta och Jivaro var.. konstig... Han känndes lixom som att han var en unghäst igen och han tog inte tag i hindrena överhuvudtaget. Fick en hel del stopp, omtramp och konstiga vägar. Kan helt ärligt sägas att det nte känndes bra, tyvärr..
 
 
 
Jag hoppas på sätt och vis attt det är att han har träningsvärk ifrån igår och att han kanske var lite trött i kroppen. men annars vet jag faktiskt inte.
jaja, jag ska försöka att inte tänka för mycket på de här nu utan ladda om till Lördagens tävling. Sista hopptävlingen det här året så det känns taggisch! ;)
 
 
Jivaro har blivit stretchad, masserad, linimenatad, lindad, borstade och ompysslad nu efter träningen så jag hoppas att han mår som en prins där ute i stallet.
Nu ska jag göra iordning lite kvällsfika och mysa ner mig i soffan med datorn i famnen. Gaash, vad skönt det ska blin är den här SO-grejen är klar. Det är liksom jobbigt att hela tiden ha den i bakhuvudet! ;) Då kan jag typ inte sluta tänka på det. förutom när jag sover då. 
 
haha, jag ser alltid heeeeelt borta ut när jag tänker. hehhe
 
// Maria

16.20

Passar på att slänga in ett snabbt inlägg här medans jag äter, innan jag skyndar mig ut i stallet. DET SNÖAR!!!! :D :D Fatta hur lycklig jag blev när jag såg det! :) Började med att det typ haglade en stund, men  nu faller så fina snöflingot ner ifrån himlen. MYYYYS! Värsta julfeelings här, dax att ta fram julpyntet och börja sjunga julsånger nu eller? :D
 
 
hahah, nu taggar vi vinter, right?
 
// Maria

Mycket att göra....

Där av usel uppdatering, men det får ni leva med idag och förmodligen imorgon också.. ;)
 
Har kommit en fjärdedel av hela projektet i alla fall.... ;)
 
// Hannah

kväller

HEEEJ!! :D Just nu sitter jag här, min röst har typ försvunnit helt av någon anledning (förmodligen den livsfarliga sjukdomen som ger sig sken av igen) så när jag skulle prata med mamma för en stund sedan så fick jag typ skrika... heheh ;)
I alla fall, jag kom för en stund sedan i ifrån stallet. När jag kom hem ifrån träningen så borstade jag och linimentade JIvaro och så fick han på sig ett tjockt termotäcke. Hestisarna fick en massa mums mat och sen släckte jag i stallet och gick hem. gick in. hahha, det låter så fel eftersom jag har typ 15 meter ifrån stallet till huset! ;) Träningen gick i alla fall toppen, det blev en massa stärkande träning och så fick jag med mig några övningar att träna på hemma! Greatas! :) :)
 
Nu ska jag ta mig en stor kopp te. Det är bara mamma och jag hemma idag eftersom pappa är i Borlänge och Lukas utomlands. Så det blir lite mysigt med kvällsfika och så. Sen ska jag försöka fixa klart min uppsats oxå, sedan är nog fen här dagen slut!
 
 
Hoppas ni har haft en wunderbar Onsdag <3
 
// Maria

da sadelkammare

 
lite små saker dock som ska ändras! typ bordet, soffan ska fixas till och sen ska det upp något på väggarna! :D
 
// Maria

16.26

snart så sticker vi iväg! :D :D
gullungen! :) <3
 
lite fräscha bilder på sadelkammaren ligger på tidinställt så det lär då i alla fall inte vara helt dött här! :P
 
// Maria
 

produktiv matte-lektion


morgontalk

Godmorgon! <3
 
Efter att ha suttit uppe en god stund igår innan jag kunde krypa ner under mitt 5meter tjocka duntäcke så känner jag mig mer eller mindre utvilad... Ska snart ta mig och göra lite ordentlig frukost, Hannah tjatar jämt och ständigt på mina frukostvanor och eftersom det börjar bli en aaaaningen störigt så ska jag nu göra en macka! :D 
Är lite lagom taggad inför träningen nu eftersom det var ett tag sedan sist. Hoppas att det går bra! :) Men först ska jag till skolan såklart och eftersom bussen går om, hehe, några minuter så måste jag nog ta och rappa på nu. Egentligen, hur nödvändigt känns det att bussen går 07.15, när vi börjar vid 8? Och det tar bara 10 minter/en kvart in till skolan. .. ööööö, sånt där stör mig ja! :]
 
// Maria

Bildbomben som aldrig sprängdes helt

Men här kommer i alla fall några bilder från idag (+ 2 gamla(
Nej, nej det är inte alls kletigt i hagen...
 
Hoppas att ni gillade bilderna ;)
 
// Hannah

studieteknik à la Maria

NUUUU orkar jag seriöst inte skriva på den där uppdatsen längre. Det känns seriöst som att den dränker mig... :/ Mitt sätt att göra saker måste ju äga ut  alla andras också;
Om man sätter på en film och har den igång samtidigt som man skriver och läser fakta, så fattar man absolut ingeting. Det lilla man skriver har en sammanhängningfaktor (det ordet ni! :)) på 0. Det hela slutar med att man glömmer av att man egentligen ska skriva saker, så man stänger ner det och ägnar sig helt åt filmen man höller på och kollar på. Sedan efter ett tag kommer man på sig själv, så då börjar hela grejen om igen. Najjs studieteknik (som det så fint heter) va? :D :D
 
skärpa, right?
 
Ridningen idag gick ganska bra, jag red i mörker eftersom jag fick så mycket att göra innan jag skulle ta in hästarna så helt plötsligt var det mörkt och då var det bara dra på sig reflexer och ge sig ut ändå! ;)
Jag red lite dressyr på banan idag och det var minst sagt välbehövligt, jag känner ju själv att jag har slarvat med dressyren lite grann nu då jag mest bara har övat ute i skogen och så. Det märktes på Jivaro då han var lite stark ohc stel i sidorna. Han kändes dessutom ganska stor och otymplig. Svårt att förklara lixom men han känns liksom.. stor. hahah, han som annars är en sådan liten lutteskrutt. I alla fall så skrittade jag en hel och travade mycket. Det blev inte så mycket galopp eftersom jag inte ville fräsa runt där i mörkret på en pigg ponny! ;) haha

Imorgon är det Sussieträning för min och Jivaros del och på Torsdagen är det hoppträning. Sedan är ju den här veckan praktiskt taget slut och nästa veck har vi HÖÖÖÖSTLOV. å sjukt skönt och välbehövligt! :D :D Veckan efter har vi dessutom PRAO. Hannah och jag har fixat prao på ett great ställe så det kommer bli askul! :)
 
Nu måste jag fortsätta skriva fast på annat håll så, ska ta och göra mig en stooor kopp te också med extra socker så kanske det blir lite roligare! :P
 
// Maria

19:45

Tjenare!
 
Jag har precis (för typ en timme sen) kommit hem från stallet och slängt av mig stövlarna innan för dörren innan jag satte mig här och skrev. Så himla stolt man blir när man är så duktig så att det är det första (sjuttioelfte) man gör när man kommer hem är att sätta sig och blogga, det är så det borde vara varje dag...hehe ;)
 
 
Värdet idag var inte att klaga på och trots att jag brukar vara på tok för seg för att hinna rida i solskenet så fick jag göra det idag.... LYCKA!<3 
Värdet gjorde även så kameran fick följa med ner till stallet och mitt humör vart på topp och likaså vart ridpasset.
Jag fokuserade  mest på att få en avslappnad stina som jobbade på aktivt med bakbenen och var mjuk i sidorna. Det låter kanske ganska lätt men tro mig när jag säger att det är bra mycket lättare sagt (skrivet) än gjort.
Stina skötte sig i alla fall bra, det är ju jag i det stora hela som måste göra rätt för att hon också ska göra rätt istället för att göra det lättaste hela tiden.
Så där finns en punkt jag måste kämpa mer med :)
 
Sweeet Pownii i solskenet idag :)
 
Fler bilder från idag kommer i ett separat inlägg :)
 
// Hannah
 
 
 
 

Tjoho! :D

YO!
Nu sitter jag här framför datorn efter en liten bloggpaus. Hehhe, det blev aldrig av med bloggningen i helgen, men jag har heeelt seriöst historiens bästa förklaring.
 
PÅ Lördagen drabbades jag av en extremt dödlig sjukdom, den heter något i stil med kjdfkajfdjkfniowoqih men brukar också till vardags kallas feber&förskylning. Jag var extremt nära att avlida, men jag lyckades överleva och börja återhämta mig. Under dagen tog jag det självklart lugnt och åt en massa nyttigt. Chips, godis, ännu mer godis, glass i stora lass osv.. 
Det är nog mycket tack vare min goda kost som jag återhämtade mig så pass snabbt (naaat). I övrigt så umgicks jag med mamma och sis. 
 
På söndagen var jag nästan helt frisk, så jag passade på och rida en sväng med Jivaro i det genommysiga vädret. Hahah, Jivaro var superpigg och jätte glad! :D
 
På Måndagen hade jag återhämtat mig helt, men jag behövde fortfarande vila så därför kunde jag inte blogga något. Mamma förbjöd mig (typ, eller inte...). Så, en utförlig och fullt respektabel anledning till att jag inte har bloggat något under helgen, men nu är jag back! :)

 
 
Idag har jag som vanligt varit i skolan, när jag kom hem så hade äntligen laddaren til systemkameran kommit så jag passade på att fota lite ute i det najsiga vädret! Nu ska jag snart ut i stallet igen och rida samt fixa allting i stallet, sen väntar en opåbörjad uppsats på mig när jag kommer in. Jag tar säkert någon paus i uppsatsskrivandet och ägnar en stund åt bloggskrivning istället, så räkna med update! :D
 
 
// Maria

Slutatidigtdag = Jippie! :D

Hejsan! 
 
Passar på att skriva ett inlägg medans maten passerar munnen
 
Sluta tidigt idag, så obeskrivligt skönt rent ut sagt, och speciellt eftersom solen skiner obehindrat och man inser att man faktiskt har en chans att kunna rida i det fina vädret. 
 
Förutom att jag ska rida skulle jag behöva itu och röra på mig en sväng och börja skriva en historia-uppsats om andra världskriget...och det finns ju alldeles för mycket att skriva om det för att man någonsin ska kunna bli klar...Aja jag får väl se det från den ljusa sidan, jag menar den ska ju inte vara inlämnad förrens om 3 dagar (fredag) hehe, så åder är nog med andra ord dags att sätta igång snarast!
 
Nog babblat om det för nu ska jag springa ner till stallet och rida i dagsljus för en gångs skull! ;)
 
//Hannah

produktiv so-lektion....


Inspiration/Motivation

// Hannah

Månensdag

 
Hejsan! :D
 
Precis som rubriken lyder så är det månens dag idag, nämligen måndag (nähäää?) och jag sitter hemma i väntan på att nån annan ska komma hem och ta hand com våran stora bebis som vill allt utom att vara ensam...
ja... Jag har väl egentligen inte så där hysteriskt mycket mer att skriva eftersom jag bara har varit hemma och i skolan idag och det kanske inte är jordens roligaste att läsa om heller enligt mig... Så det får helt enkelt bli mer uppdatering när jag har något lite mer intressant än dagen franskalektion att berätta om, haha ;)
 
//Hannah

Jag är med!

Hehe....inte för att jag kommer vinna..men jag kan ju alltid leva på hoppet, Right? :)
 
Önska mig lycka till! ;)
 
//Hannah

Efter förra inlägget:

Hände det här:
Jag sprang ner till stallet och fixade allt i stallet, rullade ut ny rundbal i hagen åt hästarna och sen iväg på en barbackatur ut i det svarta. Och eftersom jag heter Hannah Kyller och är så himla smart (ironi) så gjorde jag såhär för att slippa bli hårig av all päls som Stina fäller...
Haha fiint ;)
 
När jag kon hem vart det standard söndagskväll vilket innebr varma mackor och te till solsidan och hellenius hörna! Helt perfekt avslutning på veckan om jag får säga det själv! ;) 
Saknar sommaren för just nu är allt bara klet rent uy sagt... :(
Ha-de!
 
// Hannah

I'm Back! ;)

Heeeeeejsan sweeties! :D
 
Nu är jag änligen tillbaka framför skärmen och skriver ett inlägg..hehe det var ju ett tag sen nu och inte har jag haft särskilt mycket att göra heller så egentligen är det ju lite wierd att jag inte har skrivit xD
 
Förra åter på öland :)
 
Om en mycket liten stund ska jag sparka ner mig självt till stallet för att rida på Stina som har fått tagit det lite för lugnt dom senaste dagarna haha ;)
Uppdatering kommer att komma, det kan jag garantera er! dock kan jag inte garantera när....hahah närå ikväll kommer det troligtvis ett inlägg eller två :P
 
Nu ska det här flamsinlägget få ett stopp!
 
// Hannah
 
 
 
 

22.01

Hej på er, slänger in ett litet snabbinlägg här innan jag fortsätter plugga franska (har inga böcker, så jag sitter typ och googlar på franska verb... bra där! ;))
Som Hannah redan har berättat så var det hoppträning idag, vi hoppade lite olika hinder bl.a. studs, kobination, räcke med lång ansats och en oxer ur sväng. Jivaro känndes fin, jag klantade mig dock med avstånd osv. några gånger.Men överlag så gick träningen fin fint!
Imorgon är det äntligen Fredag och sedan helg. Nu ska jag umgås lite med syster min= vi sitter vid varsin dator och är otroligt sociala, haha. :D :D
// Maria
 

Träningen idag

Hej! :)
 
Idag har det varit hoppträning för min och Stinas del och jag är så sjukligt nöjd med dagens träning så det är svårt att beskriva med ord hur nöjd jag är!
Vi började med att trava bommar på böjt spår som sedan övergick i galopp och studs ut på en oxer (eller snarare svinrygg kanske...) och Stina stannade EN gång på oxern endast på grund av min mesridning och hoppade nästa gång utan tvekan.
Vi fortsatte att ta restan av hindren i rid huset som var ett räcke med lång anridning en kombination och ett smalhinder (det kanske var runt 1m brett) och Stina hoppade även dät utan att tveka eftersom jag hade bestämt mig redan innan att vi skulle hoppa.
Träningen fortsatte och vi gjorde lite olika saker och helt plötsligt var träningen slut och då hade vi bara stoppat en gång till för att hade vi hoppat då hade vi brakat in i hindret så då sa jag att hon skulle stoppa.
 
Gammalt foto från hoppning i ridhuset....
 
För övrigt så tycker jag att vi fick till dom flesta sprången riktigt bra med avstånd och allt, som sagt jag är så otroligt nöjd och det känns så skönt att ha med sig en sån här tränig i bagarget! :D
 
Ha en fin kväll nu allihopa för nu ska jag njuta av det här in i sista sekund!
 
//Hannah
 
 
 

true

 
// Maria

the bästaste sister

waaaah! Syster min kommer upp imorgon, snacka om att jag saknar henne! <3 Hahah, nu letar jag hysteriskt efter en bild på henne. Tror ni att jag hittar någon? nejj... :/
 
haha, 
 
// Maria

20.31

Hejsan på er! <3 :)
Känner att bloggningen här har varit sämst och jag har faktiskt inte en blekaste om varför. :) Vi har inte speciellt mycket läxor och prov, utan det är nog mest av lathet som det har blivit att jag inte orkar ta upp datorn och uppdatera. Dessutom hade jag ju sönder min mobil, så jag har inte kunnat uppdatera något via den heller, som TUR är så kommer den tiilbaka nu i veckan. Alldeles fungerande och så! :P
hehe, så jaa så kanske det blir lite bättre med det i alla fall. Annars så tar nog bårde Hannah och jag det lite som det kommer! :)
 
Imorgon är det hoppträning, och jisses vad skönt det ska bli att rida i ridhus efter några dagars ridning i mörker och lera, ett ridhus står högt upp på önske listan just nu. men jag får nog drömma vidare...
 
bildkälla: elldes.se
 
Jaja, ska snart springa ut till stallet och ge hästarna en massa kvällsmat! Sedan blir det nog till att mysa ner mig framför en bra film eller så. Mysfaktor på det! <33
 
// Maria

naawiee, sötaste Kasper! :)

världens roligaste shettis som Hannah red under sommaren 200... 9 eller 10, eller 8. söööt <33
 
// Maria

Tisdag kväll

Hej på er alla sköningar! :)
 
Dagen har varit som en normal tisdag och jag har inte blogga, jah precis som vanligt då.. ;)
Idag red jag ut på Stinosen och vi tog det ganska lugnt men det var ändå så mysigt alltihopa jag, Stina, mor och Milton ute tillsammans på en långprmenad, kan det bli nått annat än mysigt då?? ;)
För övrigt ör det en stolt tjej som skriver idag för jag har hållt mitt ridschema som för övrigt innebär att jag ska rida dressyr imorgon och sen på torsdag blir det hoppträning! Tjoohoo! :D
 
Ha en fin tisdagskväll!
 
// Hannah

17.47

Heej! :D Nu är Jivaro och jag anmlda till säsongens sista hopptävling, LC och LB i Rättvik fr avsluta det här året! ;) Nu ska jag ska jag springa ut i stallet, hängde med Hannah hem efters skolan och fixade PRAO plats (tror jag) :D :D KOmmer bli awesome, v 44= LOOV och 45 är det PRAO. skönt att slippa skolan! ;P Update rar när jag har ridit och så! :P <33
 
kansig kombi! :D

20.07

Nu är jag hemma och har fixat i stallet. haha, det blev lite panik men när jag typ inte fick tag i ngn skjuss hem... ;) det ornade sig ialla fall så sen när jag kom in så fixade jag lite snabbt i stallet och gav hästarna kvällsmat och nu sitter jag alltså här och skriver ett helt onödigt inlägg! :) Ska ta och göra mig lite mat nu (alltså, varning för bränt, tjutande brandvarnare, eld, brandbil osv. ;)) det kommer säkert... ehh gå och äta... eller nåt.
 
love teh picture, längtar till vintern <33
 
// Maria

bebis powniee

 
// Maria
 
 

@ Hannahs place (mitt place asså)

Hejsan! :)
 
Är det bra med er "alla"?
Med oss är det bättre än bäst för vi har just kommit på att man måste ha redigeran på för att kunna göra blankrader, understruket osv. Så himla lyckade vi är i bland asså...haha ;) Vi sitter just nu hemma hos Hannah, vi har precis smällt i oss världens godaste kladdkaka gjord i mikron,  vi har precis ätit en massa grönsaker och annat nyttigt! :P Ska försöka hålla uppdateringen på topp den här veckan, och förhoppningsvis blir det lite lättare eftersom man kan göra tidsinställda med kopierade foton! :)
 
 
här är förresten våran film från resan till polen-tyskland, den är ganska lång så vi beundrar er som orkar titta igenom 15 minuter! ;)
 
// Hannah&Maria

måndagmorgon

Hej!! :D Helgen är slut och nu taggar vi ny vecka, eller? ;) Jag och Jivaro tävlade igår och det gick verkligen awesome! Tävlingen var i Sveden på deras biga anläggning och Jivaro och jag skulle hoppa LB, lagklass. Vi valde faktiskt att inte hoppa någon förklass eftersom han gick två klasser förra helgen+ att OM det hade blivit omhoppning så hade den gått i LA, heheh.... ;)
Jivaro kändes väldigt fin inne på banan, taggad och glad. jag var asnervös innan eftersom jag tyckte att hindrena såg gigantiska ut när vi gick banan. Men dom kändes faktiskt inte fullt så läskiga när jag väl satt på Jivaros rygg! ;) Vi gick in på banan (hahah, föööörst av alla i a-finalen! ;)) och hoppade hinder efter hinder, och han kändes sååå fin! :D :D Hahah, jag tänkte på det vid något hinder att jag typ såg ut som om jag skulle slå ihjäl någon, faceloook. Heheh, funktionerna måste ju typ ha blivit rädda för mig... skyller på fokus
Efter att alla i laget hade gått in och gjort GRYMMA rundor så slutade det faktiskt med vi vann! :) tadaa :)) hehhe... alla hästarna på prisutdelningen betedde sig lite lagom världsvant förutom min lilla skrutt då som typ stod och stirrade på allt och alla och bara woooooow.
Det var i alla fall riktigt kul! Förresten, sry för endast gamla bilder. men jag hade ju inte den bästa av alla fotografer med mig! ;);)
// Maria

Imorgon

Hejsan! Vet att bloggningen har legat på botten i de djupaste haven dom senaste dagarna men jag personligen ge mig in i bloggningen mer nästa vecka, den här är liksom redan körd...så aa imorgon blir det mer. :)
Kram på er alla! // Hannah

bläää

Hej på er! (typical) Idag är verkligen en skitdag utan dess like, seriöst så har allting gått fel... :/ Så, ingen idé att jag bloggar för då blir det bara en massa blahablaha! ;) Träningen igår gick i alla fall bra, det känns verkligen skönt att han ha blivit av med pälsen nu för det är som en helt annan häst! :] Hoppas ni får en bra fredagskväll! :D
// Maria

Insidan av paketet:


Paketöppning! :DD


gårdagens ridpass

red ut på Jivaro igår och han var såklart JÄÄÄÄÄTTEE pigg, hahah vilket var superkul! :) Galopperade lite i några backar och han kändes som rena rama någonting ;) Jaja, han var fin i alla fall och han lyssnade bra på mina förhållningar! :] Idag är det hoppträning och jag hooooopppas att det är ute, samtidigt som tävlingen i helgen är inomhus så då är det skönt att vara inne!
Nuu måste jag skynda mig om jag ska hinna med bussen! ;) // Maria

Jao!

Biljetter till Stockholm horse show-check!

Dagens ridpass - Stina

Hejsan alla goa och glada!
Idag känns det som jag har hunnit med så himla mycket och ändå är klockan bara halv åtta och det tycker ialla fall inte jag att är helt fel ;)
Dagens ridpass blev helt oplanerat en tur med min fina kusin Olivia ut i det gröna (eller det kanske är mer gul-rött nu...) i alla fall och det blev sammanlagt nästan 8 kilometer! :O Stina kändes fin lite halv tittig var hon men jag kan inte påstå att hon var särskilt spänd vilket är en fantastisk utveckling för oss! :)
// Hannah

15.25

Hejsan! Jivaro står just nu och blir klippt i stallet , och jag är inne en stund och ska gra något att äta! :) Uppdaterar sen ikväll, kanske med någon bild på den nyklippta och något smalare ponnyn! :D
// Maria

In das school

Hejsan! Som nog alla förstår sitter jag nu i skolan och väntar på att lektionen ska dra igång samtidigt som jag sitter och snackar med en riktigt go homie. Som avslut på det här helt onödiga inlägget så önskar jag er alla en superfin dag och det tänker jag också ha! :)
//Hannah

06.27

haha, nu blev tillochmed jag sugen på att träna, och då har det wow-effekt med tanke på att jag är lat! :P Nu har jag i alla fall äntligen tagit mig upp ur sängen och jag ska strax ut i mörkret och ge hästarna lite frulle. Thank god för lampor! :] Sedan bär det av mot skolan i vanlig ordning! Slutar tidigt idag och det känns verkligen SÅÅÅ skönt. Sen står det förmodligen två nyklippta gosisar i stallet när jag kommer hem! :D :D
// Maria

Inspiration Träning


yeah....

shit oxå, jag tror seriöst att jag är den icke matlagningsbegåvade ankungen i familjen eller nåt. Hur jag ALLTID lyckas atingen bränna maten jag försöker tillaga, eller steka den för lite, salta för mycket/eller för lite. Seriöst så kan ju varenda himla människa i min familj laga mat, men vad händer när jag försöker. Nej då börjar det lukta bränt och brandvarnaren är nära att sätta igång. Jag får nog leva med att mitt framtida liv kommer bestå av maträtter tillagade i mikron, utförliga beskrivningar om vilken tempratur, exaxt hur länge osv. kommer behövas. Men nu, om ni ursäktar så ska jag äta min brända mat, gött! :D ;)
*letar hysteriskt efter en bild som på något sätt har med mat att göra, och när jag väl gör det så fungerar det inte att kopiera... * så det blev en gammal bild,hahah om ni undar varför jag lägger upp en random bild på hallon lixom! ;P // Maria

Kvällspromenad med hunden <3


20.11

Hejsan!
Eftersom datorn för tillfället INTE är vidare snäll (har typ lust och slänga in den i väggen;)) så blir det nog ingen vidare bra uppdatering ifrån min sida ikv. Ridpasset gick iaf bra, både jag och Jivaro fick jobba på odentligt! Men hoppas att ni får en mysig kväll! <3
// Maria

beställning deepshit

Snackade lite med en kompis igår i skolan och vi skämtade lite om att Hannah och jag borde skriva lite djupare inlägg, med lite mer åsikter och så. Typ ett deepshit om märkeshysteri eller om något annat sånt där ämne. haha, skulle väl precis sätta mig och börja spåna om det. men, jag känner att jag i princip bara skulle mala på om vad jag tycker osv. osv. skulle bli ett ganska trist inlägg eftersom jag inte direkt har något speciellt att förmedla inom det! ;)
SÅÅ, jag väljer istället att publicera ett riktigt långt inlägg om mina framtidsplaner. Just nu så har vi den här bloggen mest för våran EGEN skull, det här är liksom inte en blogg med 50 umptimiljarder läsare, så när jag skriver så är en stor del av inläggen såna som jag själv kommer vilja läsa när jag blir äldre. Om lite mindre än 4 år så kommer jag att ha gått ut gymnasiet, och DÅ tror jag att jag kommer uppskatta att läsa om hur jag tyckte och tänkte precis här och nu. 15 år.
Pratade med skolans SYO nu idag på eftermiddagen och shit nu börjar man känna att det börjar bli lite mer seriöst... Jag har alltid varit heelt säker på att jag ska gå Natur i leksand. Jag har tyckt att det har varit ett ganska lätt sätt att bara skjuta upp alla beslut och sånt. Jag skulle fortfarande kunna göra i princip vad jag vill göra efter dom 3 åren och förmodligen (förhoppningsvis) kommer jag då också veta bättre vad jag vill göra då. På så sätt skulle jag också kunna ha kvar hästarna, bo kvar i Leksand och jamen ha kvar allt det här gamla trygga! Om jag skulle flytta till ett annat ställe så skulle jag, om jag vill ha kvar hästarna, få lov att pendla fram och tillbaka och även om det kanske skulle gå så känner jag att det skulle bli väldigt jobbigt i längden. Det skulle alltså betyda att om jag väljer att inte går kvar här i leeksand så ryker hästarna (haha, ojj det där lät lite väl tufft ;)). Därför har jag varit så bestämd på att jag faktiskt vill vara kvar här, för då behöver jag inte ta beslutet om hästarna på 3 hela år. Om 3 år så tror jag att jag kommer vilja ta en paus med hästarna och ändast fokusera på skolan, men just nu känns det INTE som att jag varken kan eller vill välja mellan skolan och hästarna.
Anledningen till att jag börja tvivla på min kärlek till NV i leksand (ironi åsido) är delvis att en kompis funderade på på en, om jag har förstått det rätt, kombinerad linje i Rättvik där man blandar naturvetanskap och naturbruk vilket betyder att man får ha hästhållning på skoltid. Å andra sidan så skulle jag behöva flytta till Rättvik då och det känns faktiskt inte så jätte kul nu när jag har världens mysigaste stall här hemma och allt sånt. Samtidigt så vill jag inte vara för fast här hemma och göra precis samma val som alla andra. Fast sen när jag tänker om så är det nog mest i mitt huvud som det sitter. För även om jag inte skulle vilja flytta till ex. Uppsala, sälja hästarna och lämna allting här hemma så vill jag ändå känna att jag SKULLE kunna göra det. Usch vad knasig jag känner mig just nu, fast på sätt och vis är det faktiskt rätt skönt att bara sätta datorn i knäet och skriva av sig alla tankar.
Nej, just nu vill jag bara hålla för öronen och slippa bli fundersam. Skulle vara så skönt att bara fortsätta vara så säker som jag har varit på att bo kvar hemma, ha kvar hästarna och gå på gymnasiet inne i leksand.
Sen frågar jag mig ju ständigt vad jag vill göra efter gymnasiet. Det jag vet är att jag i skrivande stund tror att jag kommer vilja sälja hästarna, då eller något år innan. Sedan skulle jag gärna vilja flytta utomlands och jag känner mig av någon anledning väldigt lockad av USA. varför vet jag dock inte. Hahah, pappa påminner mig dock jämt och ständigt om att det inte alls är som i "skitserierna" jag ser på TV. haha, av någon anledning så blir jag alltid full i skratt när jag tänker på det.. ;) Kan ju också bero på att USA är engelskspråkigt och det är väl det ända språket som jag känner att jag skulle kunna ta mig fram på. (haha, snart 4år av franska och jag kan fortfarande inte pussla ihop en mening rätt, så att typ dra till Frankrike känns ju ganska i botten... ;))
En annan sak som känns så himla skönt är att jag VET att mina föräldrar står bakom mig oavsett vad jag väljer. Dom är verkligen inte såna som skulle försöka ta beslutet åt mig, utan det låter dom mig göra. Dock vet jag att dom erbjuder mig deras fulla stöd om jag behöver det. Älskar mina föräldrar, dom är bäst! <3
Nu ska jag flumma vidare fast i huvudet i stället.... ;)
// Maria

Dagens ridpass - Stina

Tjohej på er!
Idag blev ridpasset på banan och lite flummigt måste jag säga. Jag började passet med att värma upp henne och försöka få henne mjuk i sidorna utan att streta i mot ihanden som hon annars brukar vara väldigt duktig på. När jag hade kommit så långt att jag började galoppera kom jag på att det kanske skulle vara kul och träna lite på galoppombyten och eftersom Stina vanligtvis brukar tycka att det är svårt att byta med bakbenen så tog jag lite hjälp av nått litet sockerbits-hinder som stod ganska lägligt till. Så småning om pockade jag bort sockerbitarna och till slut visste väl stina att hon skulle byta galopp på det stället så då bara flöt det på ganska bra även om det inte ens var i närheten av klockrent....haha
Ha en fin tisdagskväll hörrni! // Hannah

16.47

Yo guys! :) skolisch idag och det gick väl ganska bra... Ganska seg dag men nu är man äntligen hemma iaf! :D Idag blir det konditionsträning för min och Jivaros del, alltså en massa galopp i skogen! Hahah, det blir säkert kul! :) Har en känsla av att Jivaro kommer springa på med öronen spikrakt framåt! ;) Det här är alltså om vi nu hinner ut innan det blir mörkt, så därför ska jag snabba mig på lite nuuu! :)
Förresten så ska Bellis klippas imorn, och sen ska hon vaccineras, få tänderna raspade och det vete sjutton allt vad hon råkar ut för! ;) Förhoppningsvis så ska väl oxå Jivaro klippas! Haha, skulle ju kännas liite konstigt att ha en klippt häst som jag för tillfället inte rider och sen en björn som jag ska hoppa och hålla igång! ;P // Maria

Beställning från hööks....

Och jag längtar tills paketet kommer! :)

Dagens ridpass

Hejsvejs! Är det bara jag som har svårt att förstå att det inte är långt kvar tills vi har kommit halvägs in i oktober? Och jag måste säga att det känns både tråkigt att det blir mörkt så snabbt samtidigt som vintern helt klart ät den mysigaste årstiden, man blir ju helt lycklig av att titta på bilder när snön ligger och glittrar på backen :)
Idag blev det en uteritt tillsammans med Mariann och det var huuuur mysigt som helst! (haha som vanligt dårå.;)) Dessutom tyckte jag Stina kändes ovanligt avslappnad för att vara en uteritt som gjorde hela saken ännu bättre!
// Hannah

20.46

nanaannanananannananannaanannan! Har suttit och pratat i tele med kåååååmpisen min! :) Nu ska jag strax ut i stallet och ge pållarna kvällsmat, hahah Jivaro sticker ut huvudet genom fönstret och ser sådär übergullig ut när han tycker det är dags att få lite food! haha, naaawie gullungen! <3
Nejmen, nu blev det här ett sånt här bläinlägg. Men äsch. Jag har precis suttit och skrivit ett världsa långt inlägg så jag känner mig rätt nöjd ändå! ;) <3
alltså vi är typ konstiga..... ;P // Maria

dagens mystur

Nu har Jivaro fått sig en ridtur, det blev bara en massa mys. Jag typ red i mukisbyxor barbacka med jodpursh, men äsch det är skönt att bara skippa en massa "idag ska jag göra det" och "ska träna på det" och bara chilla. Haha, tror att Jivaro lajkade den idén oxå för han var så glad så! :D
Vi red ner en sväng till sjön och sen så red jag lite imellan några hösilagebalar, Baaara för att Jivaro skulle envisas med att dom var livsfarliga! ;) jaja, det gick bra efter ett tag och då tyckte han det var skitkul att springa slalom emellan dom! :P // Maria

Mysdag in my heart! <33

Sticker ut i stallet och fixar om en litenliten stund! :) Sen ska jag rida en sväng på Jivaro mest så att han får röra lite på benen, haha han var faktiskt trött efter gårdagen så han får allt skritta på idag! Annars är det nog inget speciellt idag, det får bli en sån här 110 % mysdag idag. Det gillas, och det känns lite lagom såhär på en måndag och allt! ;) Update later, yesyes! :]
finaste älsklingen <3<3<3 // Maria

Lååångt inägg

Hej på er! :) Haer legat lite lågt med bloggningen nu i helgen men nu ska det nog bli bättre! :) Jag och Jivaro tävlade igår och det gick bra! Tävlingen var i Svärdsjö inomhus ( första inomhus för den här säsongen! :D) och vi hoppade LC/LB.
Började med LC där vi fick ett stopp på tvåan. Kan väl helt ärligt säga att jag glömde benen lite och då hoppar han inte gratis... ;) heheh I övrigt så tycker jag att rundan kändes helt okej, han var väldigt pigg och stressad och kollade till på en massa dekorationer och var lite allmänt stissig, men jaja lite överseende eftersom det var inne! :)
Sen i LBn så var det i princip samma hinder i början, alltså typ snett igenom och sen långsidan. Vi fick ett riv på ettan vilket såklart kändes lite trist, och sen efter det så kom vi på den långsidan då. och på tvåan som var samma hinder som i LCn kändes det precis som att han skulle stanna med då smackade jag på honom och han hoppade! Resten av banan flöt på riktigt bra och jag tycker överlag att han kändes finare i LBn än i LCn eftersom han var så himla stressad och dryg i LCn. menmen, första tävlingen inne så deeet kändes bra trots allt.
Är faktiskt sjukt nöjd, särskilt med LBn eftersom jag faktiskt fick honom att hoppa 2.an, annars kan det ibland bli så att om jag slutar rida och glömmer benen så börjar han direkt sakta in och då har jag i pincip redan gett upp (lite det som hände i LCn) så då brukar vi få ett stopp, men när jag väl red på så hoppade han. Hahha, så då har jag lärt mig det! :)
Är överlag nöjd med tävlingen, kändes skönt att få komma ut på en tävling nu innan sista omgången av laget nästa vecka särskilt eftersom det var ett tag sedan vi var ut sist! :) // Maria

Måndag igeeeen

Hejsaan! Måste säga att uppdateringen inte har varit bra nån stans den senaste tiden... Men jaja, ingen större skada skedd förrutom att jag känner mig skyldig..;) Dagen idag har inte erbjudit något speciellt och om en stund sticker jag ner till ponnyn min i stallet och troligen så blir dagens ridpass ett dressyrpass, men det får vi se då, man vet aldrig om någon är där nere och sen bara råkar det bli så att man rider ut en sväng tillsammans....ja menar det skulle ju kunna hända eller hur? ;)
Skriver när jag kommer hem! :D //Hannah

Smakprov från dagens hopptävling....


nu

Puh! Äntligen inne efter typ historiens längsta dag i stallet! :) Mamma och jag hjälptes åt att bära upp 5 miljarder spånsäckar uppför 3 tusen trappsteg. haha, mina ben typ skakade när allt var klart! ;) sen fixade jag allting i stallet och mamma gjorde fint i sadelkammaren! :)
haha, erkänn jag äger på att hitta bilder som passar perfekt till alla mina inlägg! ;) NU ska jag äta med världens bästa familj! :D // Maria

Nybakat på 10 minuter

sne bild som vanligt eftersom min mobil alltid måste vrida på dom.... ;) //Hannah

15.06

Hola, ett tag sedan sist nu! ;) Sov hos Hannah igår natt, blev en massa bästissnack och sånt. Jag har ju världens bääääästa kompis! ) :)
Nu idag har mamma och jag varit så duktiga så att vi har hämtat spån till hästarna. Känns seriöst som att det kommer räcka i 5 år, tänkt vad skönt om det vore så... ;)
haha, försöker lixom hitta en bild som har lite med spån och göra. och ja, det kan vara så att det här var det närmaste jag kunde komma, så nu ska vi inte vara petiga här... ;) Idag ska jag mest pyssla hemma och så, världens underbarste väder måste man ju säga! Jag typ måste rida ut med Jivaro idag, men eftersom jag ska tävla imorgon så lär jag nog känna av hur han känns i dressyren också! :)
Update later! :)

Lördag

Hejsan! Just nu sitter jag och sorterar alla tusentals bilder i båda datorerna så jag ska kunna ha tillgång till alla och hitta dom på ett lätt och smidigt sätt vilket kanske inte är det lättaste... ;)
Idag när jag släppte ut hästarna var det verkligen höst ute, alla träd skiftar i färgerna gult och rött (om dett inte är barrträd vil säga...) och gräset var frostigt, det var så sjukligt fint alltihop! Jaja, nu ska jag väl fotsätta i mitt sorterande men mer uppdatering kommer senare och jag förmodar också att det blir ett "dagens ridpass" inlägg eftersom jag inte kan gå miste om att rida i det här fantasktiska vädret! :D // Hannah

Dagens träning

Hejsan! :) Idag har det varit hoppträning och det var väldigt kul att rida tillsammans med Maria på hoppträningen igen. Vi tränade på lite olika linjer och hoppade bland annat en vattenmatta som Stina troddeskulle äta upp henne så på den stannade hon några gånger och sen när hon väl hoppade skulle hon hälsat var högt över och det skulle gå snabbt över enligt henne då.... ;) Kraven på Stina idag var inte höga nån stans utan planen var att ha roligt vilket vi hadde så trots att hon stannade lite nu och då så kändes det som hon tyckte att det var kul vilket känns väldigt viktigt enligt mig, kort sagt så känner jag mig nöjd med träningen, den blev ungefär som mina förhoppningar och förväntningar :)
Stina på förra träningen :)
//Hannah

2023

Sry för riktigt kass uppdatering! Träningen har gått bra, men nu ska jag ta något att äta innan jag ska dränka mig i plugg... :/ bläää
naawie, hade kanske lagt upp en bild som hade lite mer att göra med inlägget om jag hade haft tid ;)) // Maria

hahah


plugg

Hej! :] Har en hel del skolgrejer nu dom kommande dagarna. Imorgon ska jag skriva andra delen av mitt Engelska skriftliga prov. Och på Fredag är det en hel massa saker, vi ska skriva något på SO:n, vi har NO-prov (haha , kan absolut naeda... ) och sen har vi dåtid och framtid och tid hit och dit åt alla håll på Franskan.
Sååå, det jag hade tänkt komma fram till är att jag nu ska ägna resten av kvällen åt mitt kära skolarbete. Tråkigt men nödvändigt... :/ Uppdateringen idag har det väl varit lite si och så med, men vi försöker att uppdatera bättre imorgon!
// Maria

Duktiga ponnyn min.....igen....

Hej! Kan ni gissa vad Stina har gjort idag igen? Jo det ska jag berätta för er att hon har rymt med sina hagkompisar och den här gången sprang dom över kyrkogården och skolgården trots att det var rast så att verkligen ALLA barn var ute... Dock så var det någon som hade sett hur det hela gick till och hästarna hade gått EMELLAN trådarna så att mittentråden hade gått sönder, ja menar vilka normala hästar går emellan trådarna?- ingen...
Idag red jag på banan och tränade på det jag fått i uppdrag att träna på av Ann-Marie vilket var halter övergångar och skänkelvikningar. Stina var väldigt fin i början och senare hängde hon sig liksom lite i innerhanden i höger varv så imorgon kommer jag väl ha träningsvärk.... Jag jobbade mest i skritt och trav (med undantag för halter då...;)) och jag måste säga att jag faktiskt var nöjd med henne trots att hon som sagt var lite dryg i höger varv. På slutet vart det lite galopp vilket tanten Stino tyckte var mer än roligt! Haha konstig sammanfattning av ridpasset men det var faktiskt inte lika illa som det låter haha
// Hannah

saknar <3

åh, sitter och tittar på filmer ifrån konfirmationen och gaash vad jag saknar alla samtidigt som jag dör lite av skratt när jag kollar på filmerna... hahah :)
Hoppas ni har haft en bra dag. Jag red ut Jivaro en sväng i det najsiga vädret, heheh.... Jaja, jag ska mysa ner mig framför TVn och kolla på nån bra film, det finns inte mycket annat och göra en kväll som denna.. // Maria

15.19

Hejsan! :) Skoldagen idag gick snabbt som bara den, bara en massa chill lektioner och sen slutade vi dessutom tidigt. hahah, dock blev det lite tight att hinnna med bussen, men det gick! :) Ska strax ut i stallet och fixa stallet lite snabbare än vanligt och sen ska jag rida ut med Jivaro. Åh så mysigt! <3
Uppdaterar mer framåt kvällen, förhoppningsvis med lite fräscha höstbilder. // Maria

positiv, yesyes

Godmorgon! För att spinna vidare lite på Hannahs positiva inställning. Idag så är det en ny dag med NYA möjligheter. Idag känns verkligen som att det kommer bli en fantastiskt underbar dag. Vädret är också helt enstående! haha, nejdå bara skoja, nu ska jag inte vara sån! ;P Ska till skolan nu om en stund sen har vi en massa lektioner idag och jag vet inte allt vad det är med prov och sånt! Jaja, det kommer säkert bli en bra dag! :)
Yeah! :D :D
haha, asså min min... heeelt borta ;) Ha en bra dag hörni! <3

hehe, lite onödigt kanske?

GODNATT! <33 haha, känner mig dödstrött. Att vara hemma en heeel lång dag tar seriöst SÅÅ mycket på krafterna. ller inte.... ;) jaja, ska ta en dusch nu och sen kommer jag somna så fort jag lägger huvudet på kudden. ;)
gillar bilden på något sätt.. får mig typ att tänka på orden "vid vägens ände" // Maria

hmmm....

Känns som att min telefon bör laddas eller vad tycker ni? ;)
hahaa//Hannah

kvällsupdate

Och då är ännu en dag snart sluuut... Imorgon är det Onsdag (tänkte bara upplysa er som kanske inte vet det liksom ;)) så vi slutar tidigt. Skönt såklart! :) Tanken är att jag ska rida ut i morgon, men då lär jag snabba på litegrann om jag ska hinna ut innan det blir mörkt. På Torsdag är det som vanligt hoppträning, denna veckan hänger också Hannah&Stina på så vi rider i samma grupp, skoj va? BFF:sarna Stina och Jivaro får åka i samma transport så dom kommer säkert vara lyckliga! :D :D På Fredag ska han skrittas eller vila och på Lördag blir det lösgörande, sen på Söndag så är det tävling i Svärdsjö! :)
... Alltså; Onsdag Rida ut Torsdag Hoppträning Fredag VILA alt. skrittur Lördag Lösgörande antingen på banan eller uppe på Mon Söndag Tävling i Svärdsjö
haha, kände att det här inlägget ändå tog priset för dagens mest intressanta inlägger, eller vad tycker ni? :P Nej nu ska jag kolla på ett avsnitt av svenska hollywood fruar på PLAY... heheh // Maria

Duktiga ponnyn min...

Ridning-check....Inteeee ;) För när jag kom hem från stallet möttes jag av att Mariann kom gående med min ponny, från fel håll liksom, och då fick jag veta att Stina hade rastat sig själv på andra sidan hagstaketet. Det konstiga med det hela är att staketet är rejält högt och har tre trådar och ja, jag gick runt hela stora vinter hagen för att kolla om hon hade sprängt tråden eller nåt, men icke sa nicke, stänglet var lika helt som det alltid har varit :)
Förresten för er som undrar så fungerar inte blogg.se som det ska just nu och vi kan typ inte göra blanka rader och stycken och sånt så därför bli texten som den blir ;) // Hannah

Dagens mystur

Ridning-check. Det blev en mystur barbacka på lilla grabben. Han har ju världshistoriens skönaste rygg att sitta på så då får man ju passa på! ;) Kortade upp tyglarna och kände hur han kändes. Flyttade lite åt sidan för skänklarna och ställde innåt och utåt. Och gaaash vad fin han kändes. Han står fortfarande emot lite när jag ska flytta för högerskänkeln men annars kändes han otroligt fin. Dock red jag ju bara i skritt så det var såklart svårt att känna precis! :P
hahah, vem kan motstå den här sötnosen? <33 // Maria

da sadelkammare

allting är ju som sagt inte riktigt färdigpackat, men det mesta! Sen är det såklart lite småsaker som ska fixas, typ ett annat bord. "soffan" ska fixas till, bordet ska bytas ut och alla facken ska fyllas. Sen ska det också upp lite fotografier på väggarna mot fönstret eftersom dom ser lite tomma ut. :) // Maria

mums

KLADDKAKA in my heart <33333333 // Maria

16.26 mina hestisar... suck

Fixat i stallet -check. Var inställd på en ridtur nu speciellt med tanke på att vädret sprack upp och blev sol. Sen visade det sig att hästarna ahde dampat runt i hagen så dom var helt genomsvettiga. Seriöst, det kan inte ha varit mer en fem minuter från det att jag är och kollar till dom i hagen tills det att mamma ropar att hästarna har blivit tokiga... heheh knasponnysar här. I vilket fall så var dom som sagt helt genomsvettiga så det lär knappast bli något längre ridpass med Jivaro idag. Hur som helst så ska jag nog ut och borsta dom båda lite ordentligt och Jivaro ska få sig en skrittur! <3
bellis=söööt

Väntar på bussen:(

Och vädret är ju inte det bästa heller, nu skulla man inte ha nått emot att sitta hemma invirad i en filt med en skål popcorn i famnen samtidigt som man tittar på film.... Jag får väl drömma mig bort lite.......
// Hannah

12.58

Nu ut i stallet, har slängt i mig en alvedon så huvudvärken har lättat lite vilket såklart känns skönt. Jivaro ska motioneras oavsett men sen får jag känna efter lite, om jag inte känner mig helt kry så har jag funderat på att longera honom. jajja, får se hur det blir med den saken. Först ska allting fixas i stllet och med tanke på min snigelfart så kommer det förmodligen ta ett tag... ;) Ska fota sadelkammaren, den är verkligen mysig och då har jag ju något att lägga upp ikväll också! :]
så här såg en ut tidgare... heheh // Maria

sjuk idag :/

Hejsan, hoppas att eran morgon har varit bättre än min. Hela huvudet dunkar och jag tror att jag har fått feber oxå. Toppen, mitt vanliga flyt... :( Så jag blir hemma från skolan idag, Förhoppningsvis så blir i alla fall uppdateringen bättre än vad den brukar vara så det är ju bra! :) Nu ska jag ta en kopp te och mysa ner mig framför tvn, det kanske inte är så pjåkigt att vara sjuk ändå. Fast sen så känns det som att huvudet ska explodera, och då är det fett ovärt ändå... :/
mysbilder, längtar faktiskt ite efter vintern nu även om hösten också är mysig! :) // Maria

Min dag:

Hejsan! Maria lyckades väldigt bra med att förklara hur dagen i skolan var och jag kan inte påstå att det är särskilt roligt att läsa om heller, så det kära läsare, det ska ni få slippa läsa om ;)
Så i alla fall så kom jag hem och jag hade så fruktansvärt ont i huvudet så jag tog helt enkelt en 2 timmars powernap och åt lite på det innan jag tog mig ner i stallet för en riktigt rolig uteritt med Emma från stallet :) Vi red en sväng runt hästskovägen som den heter (haha passande namn ;)) och den vägen är bra precis en mil lång. Vi galopperade nästan hela vägen Stina skötte sig exeplariskt trots att det var mörkt ute i skogen och regnet. Det är nästan lite läskigt hur bra kondis hon VERKAR ha, trots att hon inte har det egentligen, usch jag blir bara förvirrad av att tänka på sånt där....
Ha en fin kväll allesammmans! :D // Hannah

ridpasset todajj Jivaro KL

Ridpasset gick SUPER! Han kändes verkligen mjuk och fin och framförallt lugn. hahah, han har ju varit lite övertaggad dom senaste veckorna nu, det är knappt jag vill veta hur han kommer vara när all björnpälsen åker av...
Red som planerat lite dressyr, blev mycket övergångar. Jag körde på efter ett speciellt mönster eftersom det annars kan hända att jag bara rider runt och är helt planlös. Så det blev att jag red på en ganska stor volt. Galopperade ett halvt varv, saktade av till trav och travade en kvarts varv, sedan skritt, halt, skritt igen. fatta galopp och sedan galoppera ett halvt varv. aa ni fattar! ;) Eftersom han kändes lite jobbigare i höger varv (försökta att falla innåt och ignorerade min innerskänklen lite grann) så körde jag intervallen ett varv i vänster, två i höger osv. På slutet blev det bättre och då kunde jag köra på en jämn intervall! :)
heheh, gulliga....
Men han kändes som sagt dunderfin, lugn och mjuk som aldrig förr. Det som också kändes väldigt bra var att han inte sprang runt och "letade fel". vanligtvis så brukar han hitta åtminstone en sak som är extremt läskigt. Det är ju en aningen störigt eftersom han då ska trippa runt på tå och blåsa upp sig... ;)

delad första plats? <3

Fixat i stallet, nu ska jag rida Jivaro innan det blir mörkt. Bellis hade förresten rymt så hon stod inne på gräsmattan och frossade i grönt gräs. Hahah, hon lyfte glatt på huvudet och kollade uppfodrande på mig för att få godis. På grimman så står det "my number one", skulle tro det. Den lilla skitponnyn. I övrigt så har jag typ dåligt samvete över att sätta den där grimman på någon utav hästarna. Jag fick typ med den när jag köpte Bellis, helt splitterny och ändå har jag inte använt den förens nu eftersom jag får så dåligt samvete. hahahah, jag är ju bra konstig... ;)
sry suddigt foto...
// Maria

home

Äntligen hemma från skolan! Måndagar känns alltid så onödiga, jobbiga och otroligt långa, och då fick vi ändå sluta tidigare idag... ;) Jag ska lite snabbt slänga i mig något att äta och sedan bär det av ut i stallet! Jivaro sak ridas idag, det blir lite mer åt det dressyraktiga hållet eftersom jag gärna vill prova hur det omtalade bettet (hahah, jag har ju babblat på om det i varenda inlägg) är när jag rider bara dressyr! :)
BFF Systemkameran har förresten avlidit (bara batteriet) så nu blir det endast gamla bilder eller foton tagna med kompaktkameran... ;)
// Maria

Godmorgon sverige, dalarna, leksands kommun, siljansnäs, i Marias hus

Idag är det måndag. Det innebär som alltid ny vecka med nya möjligheter! ( Maria ligger brevid mig och har vikt sig dubbelt för att garvar så mycket åt min underbara inställning, men jag förstår inte riktigt? Borde det inte vara bra att ha en sån inställning?!)
Till saken i alla fall, nu sitter vi och äter och om sisådär en trekvart så går bussen till något som jag inte längtar sådär fruktansvärt mycket till- skolan. Vi har några hål idag så troligen så kommer det i alla fall ett inlägg under själva skoldagen ;) // Hannah (&Maria)

RSS 2.0