Jag&Jivaro

Vansbro 28/4-2012

// Maria

13:41

Ut i stallet och fixa samt rida sötnosarna! :) Får se om jag tar med kameran ut, annars har ni ju några tidsinställda med foton från lite olika tillfällen! :D
// Maria

Nr 2


nähä... fler bilder än så ville inte datorn riktigt... ;)
// Hannah och Maria

Bildbomb nr 1

Hej och god "morgon" på er! Idag kör vi på med lite bildbomber! Så håll utkik! :D
Från när vi var nere på stranden igåår! :)
Fler kommer om en stund, om datorn är på det humöret vill säga! :)
// Hannah och Maria

GoMorrn!

Den här videon har jag alltid skattat lite extra åt, den gör helt klart min dag! ;D
Hahahaha, jag undrar hur länge sen jag skrattade så här mycket åt en film!
// Hannah

Idaaag:

Heeej! :D

Här får ni ett litet smakprov från en av dagens händelser, orkar inte skriva idag, men imorgon lovar jag att göra det! :)



// Hannah

todeloo

Godmorgon eller förmidddag på er! :)
Sry för bad update igår, vi kom hem vid kvart över åtta på kvällen och då skulle vi fixa allting i stallet. Tävlingen gick i alla fall bra, i LCn så gick vi felfria och i LBn så fick vi två riv och ett stopp! Inte helt perfekt men han kändes i alla fall väldigt fin! :) Film kommer eventuellt senare, men nu ska Hannah och jag snart hem till henne! :)
/// Maria

Taggar inför Marias hopptävling idag! :D

HEEEJ!
Idag så följer jag med Maria till Vasbro på Hopptävling, ska självklart bli lika kul som vanligt! :)
Åker om en stund och då ska vi självklart sitta och tagga i bilen hela vägen dit ;) Haha, det är ett under att ingen blir mer störd på oss än var dom blir, så rent ut sagt dryga som vi är ;)
// Hannah

Tar det lugnt = Sövande

Hejsan!

Ligger i sängen och lyssnar på lite avslappnande musik, gissa om det är sövande? Okej haha, med tanke på överskriften så är det nog inte så svårt att räkna ut vad svaret på den frågan är ;)
Ser det inte otroligt inbjudande att lägga sig att sova där?? ;)

Haha, med tanke på mig flummiga inlägg om att jag är trött så lär jag väl gå och lägga mig snart ellerhur?? Och det ska jag också, och imorgon ska jag följa med Maria till vansbro där hon ska tävla. Det är så roligt att komma ut och se lite tävlingar och framförallt se Maria och Jivaro in action! :D
Dock blir jag lite deppad då jag själv gärna hade varit med om Stina inte hade haft sin skada....
Stinas hängläpp över att hon inte får tävla

// Hannah



2012-04-27

Hej och godkväller på er!
Idag har heela dagen varit fullspäckad! Från det att jag vaknade till att jag nu sitter här, och tittar på TV.
Imorgon är det tävling i Vansbro på eftermiddagen, det ska bli jäätttee kul! :D :D
Skriver mer imorgon, ska ta en dusch nu och sen väntar min härliga säng på mig, idag kommer jag somna så fort jag lägger huvudet på kudden! :)
// Maria

Heelg :D

Nu är det äntligen heelg, och det känns SÅHÄR skönt. Som Maria nämnde tidigare så har vi haft en HEL HÖG med uppgifter till idag och tack och lov så är det borta nu, jag fattar inte att absolut alla uppgifter skulle vara till idag!?

Juste! Glömde att säga att nu är det tid bokat på återbesök på ATG, så nu är det bara att hoppas att allt blir bra så vi får komma igång och kanske till och med börja hoppträna! :D:D
Stina på ATG förra eller förrförra gången, stackarn :'(

Nää, vet nu vad? Nu ska jag ha fredagsmys! ;) Skriver igen senare :)
// Hannah

Torsdag kväll

Ja, som ni märker så blev det inte så jätte bra uppdaterat ikväll, varken från Hannahs eller min sida. Men, vi har som sagt mycket i skolan, Hannah har precis samma uppgifter som mig att göra, och det måste faktsikt få gå före. Vi tar igen det imorgon genom att blogga på med racerfart då! ;) Imorgon blir det sköönt med helg, bort med alla prov, alla uppgifter och med allting, längtar redan! :)
Bästa kompisen min! <3 :D
// Maria

stress

Hej på er, allt bra? :D Jag själv sitter framför Annas mac och försöker skriva klart mina skolgrejer. Men, nog om det, känns redan som att jag har skrivit x antal inlägg om det! ;)

Idag ska Jivaro ridas, det här känns som en typisk dag att, "nej det regnar och jag har en massa skoluppgifter så jag skippar ridningen" men det tänker jag inte göra! Idag ska pållen ridas. Det blir som sagt ett pass på Hedarna, förmodligen inte värsta långpasset, men jag vill känns igenom honom och känns lite hur han känns!
Uppdaterar mer senare, är en aaning stressad just nu! ;)
// Maria

Tack Olivia......


Maria = Populär på google


Hemma igen! :)

Nu är jag hemma igen (jag kom hem för 40 minuter sen, men ändå) och hästarna står nöjt och käkar på sitt hö, det är ändå ganska mysigt att ha morgonutsläpp med hästarna även om det kan vara tungt att kliva upp ur sängen på morgonen när väckar klockan ringer och man bara vill kasta den i väggen :)
Sööt Stino efter gårdagens ridpass <3

Ja och sen lovade jag ju att skrivaom min debut med barbackagjorden! så här kommer det:
Igår fick jag följa med Mariann och Ellis ut på en ridtur och jag med barbackagjorde då förståss. Vi red ut den så kallade moravändan (en runda som är runt en mil) och vi började med att gå förbi en hel massa kossor och stina gick förbi utan att blinka, skönt med en sån duktigt ponny då en av storhästarna vart lite rädd. Sen rtavade vi och galopperade en hel del och stina var huuur fin som helst, hon tittade lite på skaer som låg vid sidan av vägen i bland men gick ändå förbi utan att tveka, och sen var hon väl ganska pigg också, men det är bara roligt enligt mig! :)
Barbackagjorden var jättebra, det ända minuset med den (vilket är med alla barbackagjordar) äer att man sitter ganska långt bak och att man lätt får "stolsits" men för övrigt fantastisk! :D
Ha en fin torsdag alesammans! :)

// Hannah

Sötisar

Springer ut i stallet och ger hästarna lite frulle, sedan ska dom båda ut i hagen. MYYS+ lite extra skönt att få slippa skolarbetet. Hästarna är alltid lika glada, så dom muntrar nog upp mig på ett eller annat sätt! ;)
Hästar har en underlig förmåga att få en att skratta
// Maria

torsdags mornar

godmorgon
sitter  i soffan med datorn i famnen och jobbar på med lite allt möjligt= min hjärna är helt totalförvirrad, vilket gör att jag börjar skriva om kolväten på min SO-uppsats, menmen. Kolväten har väl typ med demokrati att göra?
Myys med lite vinterbilder
Idag ska Jivaro få ett ridpass uppe på Hedarna, jag kör på lite med övningarna som Sussie gav mig. Idag har jag tänkt att rida på mitt vanliga tränsbett istället för stången, men eftersom det tredelade på något mystiskt sätt har gått upp i rök så får la se ur det blir med den saken! ;)
Uppdaterar mer senare! :D
// Maria

GodMorgon!

Nu ska jag ner till stallet efter gårdagens ganska långa kväll med mycket plugg och ridning, det är fler som inte är så duktiga på att planera sina arbeten ;)
Nu ska jag ner till stallet till denhär sötponnyn och och två till hästar och ta ut dom och sen ska även Zingo få komma ut på en promenix :)
Men uppdatering och om gårdagens ridning kommer senare.....
// Hannah

zzz....

Tröött... Nu är i alla fall alla uppgifter påbörjade, jag är glad över att det är en dag till imorgon så att jag kan fixa det sista. Två timmars sovmorgon på Torsdagar, jag ska nog försöka lägga den extra tiden på något nödvändigt. Som.. att sova.

Godnatt på er alla fina, jag kommer förmodligen sova på små rosa moln tills det att min väckarklocka ringer imorgon, längtar redan.
// Maria

blä för skola

Hej!
Tröött tjej här! ;) Träning idag gick bra, det var några titthinder som han kollade på, vi hoppade lite olika linjer och koncentrerade oss på rytmen och att kunna "se avståndet" fram till hindret! Finaste pownien, helt underbar är han!

Nu har jag i alla fall lite skolgrejs framför mig nu, det känns som att lärarna har lyckats klämma ihop det så att alla våra skoluppgifter ska lämnas in till på Fredag, TOPPEN! :D
Så, nu ska jag sätta mig och ta tag i en SO-uppsats, en viktig NO-uppgift, plugga inför SO-provet (som vi har på fredag) och skicka in en svenska berättelse som jag är på tok för sen med, + någonting som jag har glömt och får halvpanik över i morgon, är jag inte duktig på att planera?? :D :D Hahah, antar att ni tycker det här var vääldigt intressant!? ;D
Nej, nu ska jag faktiskt ta tag i det här och sätta igång. Böckerna framför mig, penna vessad, sudd närvarande och datorn i högsta hugg= finns inga ursäkter... :/
// Maria

Mina pownisar

Ut och och ge hästarna kvällsmat, sen ska kvällen spenderas tillsammans med alla mina kära skolböcker! :D
Inlägg om en stund med några rader om dagens hoppträningen och så! :)
// Maria

Nu: Ner till stallet! :D

Nu ska jag ner till stallet och inviga min barbackagjord! Hoppas den blir bra :)
Skriver hur premiären var när jag kommer hem! :D
// Hannah

För ett år sedan.....

Var det vi två, usch vad jag saknar dig <3

Dagens ridning

Hej på er hörni! :)
TVn=upptagen så det blir inga fler bilder idag, just nu bloggar jag ifrån Annas dator, heheh najs! ;)
Hästarna är fixade, ridna och klara nu! Hilda och jag tog en sväng i skogen med dom och det märktes att dom båda njöt i fulla drag med öronen spikrakt framåt! :) Bellis var (som väntat) väldigt pigg, men hon skötte sig också väldigt bra! Guldstjärna till henne för det! :D
Eh, jo förresten, Jivaros schema för veckan:
Måndag: Igår vilade han! ;)
Tisdag: idag fick han som sagt en lite kort sväng i skogen, mys!
Onsdag: Hoppträning för Sara! :D
Torsdag: Träna sussieövningar på hedarna
Fredag: Ut och gå med honom i ganska rask takt
Lördag: Tävling i Vansbro, LC LB, avd B
Söndag: Skritta elr. en tur i skogen
Japp, det var veckans planering. Som ni ser så blev tävlingen på Lördag istället, först var det tänkt att vara på söndagen, men jag tror att dom slog ihop ponny och storhäst, så nu är det på Lördag istället, men vi behöver inte åka förens kl. 14= CHILL! ;D
// Maria

Fint väder, tjoohoo! :)

Hejsan!
Jag kom precis hem från en promenad med Zingo, och det är ju bara och gå och njuta nu när det är så här fint väder för en gångs skull! ;)
Om en stund ska jag väl ner till stallet och rida och fixa, dock kommer jag inte få rida med barbackagjord idag då far (haha ja, jag säger far och mor) kommer hem med den ikväll etfer nio och då skulle jag kanske inte ha sån stor lust att rida... :P
Lortig stina, men söt är hon ialla fall! ;)

Nä , nu måsta jag avsluta det här inlägget innan solen går i moln....haha... aprilväder asså.... ;D
// Hannah

Bilder ifrån Orsa

Fler kommer kanske ikväll om jag har tillgång till den här datorn, alltså min, skärmen på den är sönder så det ända sättet att komma åt bilderna som finns på den är att koppla in den till TVn, så får se lite! Nu ska jag snart ut i stallet och rida! :D

Våra pärlor*


Stino <3
Jivaro <3

Lycklig :D:D

Heeeeej! :D
Idag har jag hoppat med Stina för första gången sen skadan och det gick hur bra som helst! :D
Jag ska inte ens försöka ge mig på och förklara hur hindren var upsatta så ni får en lite skiss, så förstår ni nog bättre när jag förklarar vad jag gjorde ;)

Haha Fiiiin skiss ;)

I alla fall, studsen låg på 50-60 och det var det jag höll på med mest eftersom det står gymnastikhoppning på mitt träningsprogram som jag fick av veterinären. Stina tyckte att det var väldigt jobbigt men hon tyckte nog att det var väldigt roligt också, öronen var spettsade hela passet och hon stoppade inte en enda gång! :D

Sen hoppade jag en oxer och ett "sockerbitshinder" också för att inte bara hoppa studs. Och då tränade jag på att komma in på rätt avstånd och sånt och allt kändes huuuuuur bra som helst! :)
Avstånden stämde inte helt alltid men Stina tvekade inte en sekund utan hoppade gladerligen över hindren! :P
I slutet blev jag lite sugen att hoppa lite högre än 50 cm (men självklart inga stora höjder eftersom det var första gången på ett tag), så då höjde jag typ till 80-90 elr nåt, och allt flöt som vatten i en fors, och dessutom var känslan toppen, och det är det och att det är roligt för både häst och ryttare som jag tycker är viktigast, och dom kriterierna uppfyllde ju vi ;)
Nä nu ska jag gör i ordning mig för sängen, för imorgon är det skola, usch jag fattar inte att helgerna alltid går så fort! :(
// Hannah

tbx

Hejsan! :D
Hehe....jag behöver inte egentligen nämna något om min uppdatering va? ;) Ni ska vara glada att ni har Maria som skriver lite inlägg dåochdå ialla fall :)
Igår var jag (som de flesta kanske redan vet) med Maria på hopptävling i Falun, och jag blir så sjukt avundsjuk på alla som får tävla, man bli ju så sugen!

Men jag fick ialla fall hem och rida en skogstokig stina, och jag hade tänkt att klättra eftersom hon svarar riktigt bra på det, men väl uppe på berget så vände jag gaska direkt då det stod en ganska stor älg 10 m bort från mig, jag fattar int hur jag kan ha missat den innan vi kom upp?!:D

Idag har jag inte ridit än men ska ner till stallet om en lite stund, får vi se var vi hittar på idag då :)
på tisdag kväll tror jag ialla fall att det kommer en barbackagjord som jag ska få rida i, gissa om det ska bli skönt att rida med stigbyglar när man har ridit barbacka i typ 3 månader, det ni! ;)

// Hannah



:D

Hästarna fick byta hage idag=lyckliga pownisar
söt mule älskar gräs

// Maria

HÖHÄMTNING

Hej på er! :)
Idag är det sööndag, för er som inte redan visste det menar jag! ;) Anna, jag och mamma åker snart iväg, och tar transporten med oss, för att hämta hö! :) Senare på eftermiddagen ska Jivaro ridas, det blir en lugn tur i skogen, det känns som att det var ett tag sedan sist. Bellis ska förmodligen också ridas, i skogen eller på banan, det beror lite på hur det känns! :)
Hahah, väldigt intressant och nödvändigt inlägg, uppdaterar mer senare när jag har något vettigt att skriva om! ;)

...

Aa, bästa idén ever.
Före:
Efter:
// Maria

tävling i falun 21/4-2012

Hej!
Tillbaka nu! Dagen har varit bra, fast när jag vaknade idag så var marken täckt med ungefär 1 dm snö... suck, sverige alltså! :/
På morgonen var  vi inte ens säkra på om vi skulle åka dit eftersom Jivaro inte har några snösulor, och det var riktigt blöt snö som fastnar under hovar på nolltid. Men vi åkte ändå och på vägen dit fick vi ganska bråttom eftersom det var många som hade strukit sig och väglaget gjorde att vi blev försenade.
Tävlingen gick i alla fall bra, vi hoppade som sagt LC och LB avd B. I LCn så gick vi felfria, han var fin och vi hade ett bra flyt, men han landade i fel galopp och så några gånger.
I LBn så fick vi ett riv, vilket berodde på att jag slappande av för mydket och lät honom bli lite flack, men resten av rundan var SÅ fin! Allting kändes verkligen som att det flöt på toppen! :D Finaste ponnyn! :) :)
Det ända som var synd var att framhoppningen var jätte liten och jätte klafsig, men dte gick bra ändå även fast han blev lite stressad och uppspelt. :)
// Maria

tävling today

Hej! Kom hem för en stund sedan, men jag ska ta lite mat att äta nu, är nämligen vrålhungrig! :)
Ni får nöja er med några bilder så länge, så kommer det ett längre inläggom hur det gick och så, men lite kort sat så är jag väldigt nöjd med dagen! :D :D
// Maria

guisch

Halloj!
Jag sitter just nu hemma hos Maria och vi har precis varit ut till hästarna och fixat det sista fixet inför tävlingen imorrn :D¨Det ska bli skojj!
Ha det finfint hörrni ;)
// Hannah

Fredag eftermiddag

Hej på er! :)

Imorgon är det tävling för mig och Jivaro som gäller det ska bli sjukt kul! Jag hoppar LC och LB, fast avd B då vi har fått tipset av en tränare att ta det lite lugnt med omhoppningar just nu!
Nu på kvällen väntar lite mysigt pyssel inför imorgon, egentligen skulle jag ha gått ut och gått med honom idag, men eftersom det är SNÖÖ (i april!?) och han inte har några snöskor så kan han inte gå många meter innan han får styltor som gör honom till d-ponny! ;)
Fin och lite lagom sned bild ;)
Just nu ska jag i alla fall bara ta det lugnt, chilla lite och typ titta på TV, det är ju alltid lika mysigt med helg, men nu är det ju "första-veckan-efter-lov-helg" och då är det extra sköönt! :)
Uppdaterar mer lite senare! :D
// Maria

fix i stallet klart nu ska jag bara myyyyyzza

Hej!
Nu står hästarna inne med en sor tuss med hö i sina munnar. Jag kom hem lite tidigare idag och därför så passade jag på att mocka och fixa direkt, och  sen kände både jag och Mariann att vi ville ta in hästarna. Och det var pollarna glada över då alla tre frös så dom skakade, stackarna <3 men nu är det ialla fall bättre :D
Nu ska jag springa iväg till kiosken för att köpa lite micropop och sen ska jag krypa ner i en filt i soffan framför tv:n
Skriver senare! :D
//Hannah

När den här dagen är slut är det bara.....


Skoldagar kvar för oss i åttan till sommarlovet! Längtar sjuuuukt mycket till det nu! ( vi räknar alltså bort helger, första maj och sånna lediaga dagar och praodagar nu på vårterminen)
// Hannah & Maria

Om ridningen idag:

Ja, vasd ska jag säga? haha, det var väl inte sådär jätte serriöst ridpass, eller till en början var det det, men sen vart jag sur på att hon inte vågade gå i närheten av en sockerbit, så då satte jag fyta sockerbitar vid sidan av varandra och sen sprang jag och hoppade över dom själv och sen fick Stina hoppa över dom efter mig och på så sät skulle hon sluta vara rädd bör dom.
Haha, liiite fail sätt att få en hästa att slua vara rädd för sockerbitar, men det fungerade faktist och det sista jag gjorde var att föra en sockerbit vid sidan av henne utan att hon skulle på panik och kasta sig och det gick bra! hon stod helt blickstilla :D
söt pålle, som fötsår mina övnigar, det gör matte glaaad! :P <3

// Hannah

träääning

Godkväll på er! :)

Hemma nu ifrån en lång och rolig träning! :) Jivaro var fin passet igenom, men det var en oxer med orange:a bommar som han tyckte var jäääääätte farliga, så det hindret stoppade han flera gånger på, men sen när dom la ner bommarna och han fick gå över så hoppade han bra efter det. hehe, knasponny! ;)

I alla fall, ridpassets fokus låg på att få hästarna reglerbara, alltså att dom skulle kunna länga och korta galoppen, väldigt nyttigt för Jivaro då han har svårt för att korta galoppen. Just det har vi också fått lite hemläxa på, alltså att öva på att kunna korta och länga galoppen! :D
Imorgon ska Jivaro skrittas så mycket som möjligt och i en ganska rask takt, på Lördag är det tävling så det kanske inte vart världens bästa upplägg med träningar och tävlingar, menmen det är inte så mycket att göra åt nu.
Min plan är i alla fall att gå ut och gå en sväng med Jivaro innan skolan. hmmm, det betyder att jag ska ställa klockan på typ, låt se... halv sex? Tror ni jag orkar upp då? Nej det tror inte jag heller... ;)
Meen, att försöka är bra så jag ska nog snart ta och börja göra i ordning mig för sängen, sjukt hur trött man blir efter lite mer än en timmes tränning! ;)
// Maria

Tränad och klar för stallet

Hejsan!
Nu har jag varit ute och sprungit en stund med zingo och efter det gjort 100 situps (stavning??) Känner mig sjukt nöjd över det då jag aldrig har varit nån tränigsmänninska, men det ska det minsann bli ändring på den här sommaren! :D
Om en liten stund sticker jag väl ner till stallet och rider min prinsessa, mysponnyn kom gnäggandes mot mig iodag när jag hade hoppat av bussen. Det är sånna gånger man faktiskt känner sig väldigt uppskattad av hästen tycker jag!
Skriver hur det har gått när jag kommer hem (och idag ska jag faktiskt göra det, hehe orkade inte riktigt igår...)
// Hannah

TRÄNIIING

Hej!
Hemma från skolan, taggar hoppträning om några timmar nurå! :D :D
// Maria

Bloglovin?

Glöm inte att lägga till oss på bloglovin!
Och om ni gör som Julia, (alltså följer oss på bloglovin, och sen lämnar en kommentar om vi kan följa dom) , så följer vi givetvis er! :D
// Hannah & Maria

Morgon i stallet idag!

så nu sticker jag ner till sötisarna! :D
Min förra ponny Yester och jag, Svårt att beskriva med ord hur mycket jag älskar honom, han var mitt allt verkligen.

// Hannah

Morgon me

God morrgon! Sitter och gäspar varann sekund och yrar runt i köket efter någontitng att äta, lite trött tjej här?
Idag är det träning för Ulle, den börjar kl 18 tror jag så vi ska väl åka ungefär samma tid som vi åker när vi ska på saraträning! :) Jag ska i alla fall försöka fixa det mesta i stallet nu på morgonen eftersom jag tycker det känns lite motigt att ställa sig och typ mocka vid 8 på kvällen.. ;)
Nej, nu ska jag faktiskt ut i stallet och släppa ut dom små bushestarna, eheh jag brukar vara en sån virrepanna på morgonen så allting tar dubbelt så lång tid som när jag är vaken och igång... ;D
// Maria

todajj

Hej!

Träningen idag gick bra, den gick inte superduper jätte bra lixom men den gick absolut inte dåligt. Kan dock inte riktigt sätta fingret på vad det var som inte kändes bra.. Vi tog det som sagt lite lugnt med honom så att han inte tröttar ut sig allt för mycket till i morgon, sjukt taggad för morgondagens träning! :)
Sry för inga bilder, men jag bloggar inte från min egen dator och på den här så finns det inga bilder på hestarna eller moi. ;)
Imorgon är det tors dag, gillas. chillaste dagen på veckan :D :D :D
// Maria

Eftermiddag

Hejsan allihopa!
Nu har jag kommit hem efter en dag lika seg som tuggummi, och har precis ätit en väldig näringsrik *host host* måltid bestående av snabbnudlar, yammi! ;)
Sanrt sticker jag ner till tösen min, hör av mig när jag kommer hem och utvärderar ridpasset! :)
// Hannah

Lunchtime!

Nu har vi lunch, skönt med ett litet break efter en lång förmiddag, och dessutom ladda inför eftermiddagen som alltid känns som den aldrig ska ta slut :(

Det är väl helt enkelt bara att kämpa på för när jag kommer hem får jag pusta ut och då här det bara 2 dagar kvar till helg! WIHI!
// Hannah

07.03

Träning idag! Tjoho! :D :D
// Maria

go natt

Okej, äntligen klar med den där svenska bertättelsen, det känns skönt! Nu ska jag gå och lägga mig, annars kommer jag knappt orka mig upp ur sängen och släppa ut hästarna imorgon! ;)

Godnatt! ;)

Min dag

Okej, ingen ridning idag, tyvärr.
Bellis hade fått på sig nya fräscha skor idag, men Jivaro hade inte alls velat bli fångad i hagen så han hade fortfarande ingen sko på en utav sina framhovar. Därför blev ridningen inställd och istället så åkte vi iväg till vår hovslagares stall så att hon kunde fixa hovarna på honom där.
Det gick bra, men det tog såklart en stund, så det är först nu som jag är inne, hästarna har fått kvällsmat och kaninerna likaså.
Nu är det ända som ska fixas min svenskaberättelse, den är klar men jag ska läsa igenom den och ändra lite grejer innan jag skickar in den! :)
Känns iaf bra att han har nyfixade hovar inför veckans träningar och tävlingen på Lördag! :D
Nu ska jag sätta igång med svenskan så att jag nån gång får gå och lägga mig! ;)
// Maria

Dagen á stallet

Heej!
För en liten stund sen kom jag hem efter en dag i stallet med två speciella händelser, eller ja, ialla fall en av dom
;)
Idag har vi fått över hundra (typ en halv lastbil) nya höbalar med hårdpressat hö hem till stallet, så det lär väl räcka ett tag till nu, sköönt kallas det! ;) och det är väl inte varje dag man får hem en lastbil med hö, så det var väl en "annorlunda"sak med dagen :)
Aja, efter att vi hade packat in allt hö i höförådet så tog jag in stina för att rida på banan som för övrig såg ut som ett lerbad, och eftersom jag fortfarande inte har nån sadel spom passar blev det som vanligt barbacka och sen satte jag på hackamoret eftersom hon har ett litet sår i mungipan.
Desvärre ville inte hackamoret som jag ville och när stina hoppa till för något hon vart rädd för så knäpptes hela hackamoret upp så jag hadet i princip bara tyglarna riunt halsen... haha, som tur va gick det bra ändå men det hör väl inte direkt till vanligheterna att tränset bara knäpper upp sig själv sådär, eller har ni nån gång varit med om det? ;P
Själva ridpasset gick väl som vanligt ungefär, varken bättre eller sämre, men med tanke på hur ridbanan såg ut är jag nöjd över hennes prestation ialla fall.
ja, det var väl det jag hade att berätta, så... jaa...
// Hannah

vanlig dag i skolisch

Hej på er alla glada och fina!
Ska precis ut i satllet och rida Bellis, Hilda ska rida Jivaro så det blir sköntn med lite sällskap nu när Bellis har klargjort att hon är en BUSIG ponny! :) Får se hur pass bra det går att rida med all denna snön, fast mina pållar har fortfarande snösulor på sig, som dom ska väl förhoppningsvis klara sig rätt så bra!
Update senare ikväll! ;)

Min pärla

// Maria

HISS

Magic brush, måste säga att i början var vi båda ganska negativt inställd till dom här, men nu när det är lerigt i hagarna och hästar ser ut som lerklumpar när dom kommer in, så är dom verkligen toppen! Dom funkar super även på blöt lera, som annars är helt omöjligt att få bort, det försvinner på några sekunder! Så, hiss från våran sida! :)
// Hannah o Maria

En fin vinterdag! ......I april.....

Hej!
Vi har just varit ut på en mysig tur med Zingo i den decimetertjocka snön, känns lite konstigt med tanke på att det är i mitten av april, men för övrig så är det ganska trevligt när det blir lite ljusare ;)
Nu ska vi göra iordning oss för skolan, känns inte så jätte pepp menmen...
// Hannah & Maria

Kväller

landar i soffan  efter att ha tagit hand om tre frusna hestar, ska bli skönt och kolla på lite film och se snön falla utomhus! :)
Håll koll på bloggen nu för vi försöker uppdatera mycket!
// Hannah o Maria

17:58

Hej hej! Fixat i stallet-check, nu ska vi sitta och titta på film en stund, mysfaktor på det! :D Sen ska vi hem till Hannah och fixa i stall nr 2! :)
// Hannah och Maria

Trist men mysigt väder? jaoo

HEJ!
Nu är vi hemma ifråån världens jobigaste och tråkigaste dag, alltid lika trevligt när man inte får någon lunch i skolan! :D :D
Vi sitter i alla fall här, hemma hos mig, maria, och ska snart gå ut i stallet! Ute regnar det (typ snöblandat regn...) och är allmänt grått och trist! Perfekt väder att sitta inne med en stor skål popcorn och en riktigt bra film! Men nu ska vi i alla fall ut till hästarna, det är lite mysigt det med! :)
När vi är klara här så sticker vi hem till Hannah och fixar åt Stina, och sen sover vi där!
Update kommer senare! :)
// Hannah och Maria

Jag vill hem NUUU

Hade inte varit fel att åka hem från skolan nu, eller typ ha lov nu ;)
Det är väl bara och stå ut några lektioner till innan man får åka hem.... och sen är det bara fyra dagar kvar till helgen. *älskar helger*
Ne nu måste jag återgå till att vara social med Maria ;) Vi ska nämligen och simma nu i simhallen! Om man nu ska vara positiv så kan man lika gärna säga WIHI åt att simma istället för lektioner i alla falll ;)
Hahah... Lite rörigt inlägg.... Men så blir det ibland ;)

sverige...

Godmorgon Godmorgon! :D
Mysigt med snö på morgonen, man kan ju inte annat än älska sverige! :D :D

Ridningen igår gick väl.. eh lite sisådär. Bellis var på ett extremt bushumör och det hela slutade faktiskt med att jag gjorde en vacker dykning rakt ner i marken, meeen snäll som Bellis är så skickade hon i alla fall av mig i den mjuka mossan istället för grenarna och leran, en halvmeter därifrån. Snäll ponny, eller hur? morr...
Idag är det i alla fall skola, lagom trist nu när man är van vid lov... :/ I vilket fall så brukar dom sista veckorna i skolan gå ganska snabbt efter påsklovet så nu siktar vi på sommarlovet! :D :D
I eftermiddag är det Bellis som får komma ut på en tur, vi tar en stund på banan idag eftersom jag inte har någon större lust att se skogen från marknivå igen... ;)
Hoppas att ni alla får en braa dag! :D
// Maria

Första inlägget av mig på den här bloggen! :D

Hej!
Det ska bli så sjukt roligt att komma igång på riktigt igen med bloggningen! Och angående allt med designen kan ni läsa om ni går längre ner så det ska jag inte ta igen ;)
Stina och jag (om det är nån ny läsare, men jag gissar att ni som läser det här också läste den gamla bloggen)
Idag så klättrade jag med Stina och det var nog väldigt bra för hennes rygg, och dels mycket bra styrketräning, dessutom så fick hon lite massage av mig efter ridturen. Och jag hade nog ganska så tur då jag kom ut mitt i uppehållet av regnet - det är skönt att ha lite tur ibland ialla fall! ;)
Nu ska jag njuta av lovet in i det sista, men i morgon blir det nya tag, så jag skriver då! :D

Bellis bus

Nu drar jag ut i regnet för att för att rida Bellis! :) Jivaro får vila idag eftersom han tappade en sko under träningen igår... :/ Hovslagaren skulle i alla fall komma på Tisdag och sätta på den så det blir toppen! :)
Bellis ska få gå en sväng i skogen idag, hon har fått tagit det lite lugnt nu under pååsklovet eftersom det har varit fullt upp med träningar på Jivaro, såå jag antar att det kommer vara en busig Bellis som är glad över att få komma ut idag! :)
Jag och Bellis <3

Höres senare! :)
// Maria

Första inlägget

Hej!

Vi höller just nu på för fullt med den nya designen, men vi tjuvstartar lite och börjar blogga här trots att allting inte är riktigt klart.
Den här bloggen kommer att handla om oss, Hannah och Maria, vårat liv och våra hästar.
Information om oss och våra hästar kommer så småning om men eftersom det hänger ihop med designen och så så får det vänta lite grann.
Men, lite kort fakta om oss i alla fall:
Vi som kommer att driva den här bloggen heter som sagt Hannah och Maria, vi är båda två hästtokiga tjejer födda 1997. Jag, Maria, har två hästar som heter Jivaro och Bellis och jag, Hannah, har en häst som heter Positana men kallas Stina.
Men, som sagt, mer fakta kommer! Och ni som följde oss på vår förra blogg (krafft.devote.se) vet ju redan lite om oss! :)
Hmm.. vad mer? Jo, om det är någonting ni undrar så är det bara att fråga, vi svarar på det mesta! :)
// Hannah och Maria

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0