Falun!

Av att dömma på rubriken kanske ni fattar var jag är....

Bloggen är på väg igång vi vill bara att designen ska bli klar om ngn undrar ;)

/ Hannah


ÄLSKA SOMMARVÄRME!! :D :D :D


Men att ha typ 2 timmars orientering med skolan i den här värmen var väl kanske inte så jätte trevligt... Hästarna går ute och käkar gräs i deras nya provisoriska gräshage=lyckliga ponnysar. Jivaro är dock livrädd att jag ska ta gräset ifrån honom så om jag kommer närmare än 2 meter så går han därifrån, tacksam ponny när man ville vara snäll och ta av honom regntäcket... ;)
Just nu funderar jag på om jag ska ner till vattnet och ta ett dopp, eller åtminstone doppa fötterna. Vi får la se... :D
// Maria

Powerwalk med musik i öronen


 


Hemma hon min kusinvitamin!

Hejsan allesammans!
Just nu sitter jag hemma hos Olivia och jag ska väl ta mig en promenad hem om en liten stund, så då är det bara att hoppas att vädret håller sig fint så känns det extra bra!
Foto: Oliviiiia! ;)
Skriver sen!
// Hannah

Funderingar, och ett egentligen tack

Jag älskar min hund, trots att hon egentligen är borta, för ja, min hund lärde mig ändå en del.


Och det hon lärde mig har alla djur egentligen, och det är att djuren aldrig bryr sig om hur man ser ut. Det är punkt nummer ett. Zingo stuntade helt i om jag inte hade tvättat håret på två dagar eller hade en fläck på byxan. dom andra punkterna har egentligen med punkt ett att göra också för allt sånt här hänger ihop. Zingo älskade mig alltid ovasett och jag är övertygad om att djur bara bryr sig om insidan, dom tar sitatet "det är insidan som räknas" på alvar. Hon fanns där för mig, alltid.
Det här tänkter jag på ganska ofta faktiskt, och det är att i hästvärlden så finns det allt för mycket märken, jag personligen skulle kalla ridsport en rikemanssport, för har man inga pengar, så kommer man inte så långt. och så är det bara, i ridsporten kan man köpa sig till allt förutom talang, men det spelar ingen större roll om man har en häst som gör allt och lite till ovasett hur man rider.
Blääää, för det.
Kopierat från vår förra blogg:

Hööks kopior:

Jag tänkte att jag skulle dra det här med hööks kopior, för att det är nåt som komer upp på alla bloggar förr eller senare. De flesta tycker att det är dåligt, och det tycker väl jag till viss del också men inte helt.

 

 

Vi kan ta de här tränsen som exempel.

 

Dåligt: Det är klart att det är tråkigt att när man väl köper ett jättefint äkta dyonträns så finns det ett exakt likadant från hööks som jag skulle vilja kalla fejk. Det "speciella med tränset försvinner dessutom, och det kan ju vara en anledning till att man köper tränset från början.

 

Bra: Det finns faktiskt dom som inte har pengar att köpa ett äkta träns, och har dom då chansen att köpa ett träns som kan lura andra att dom har ett äkta så är ju det toppen för dom, eller hur? :)


Och sist nu då till det som rubruken egentligen beskriver. Jag tycker att fler borde tänka på det här, vadvill man egentligen helst? och är en fin utsida verkligen viktigast om man inte har en fin insida att bli älskad för? Jag tror inte dt utan jag säager som min mor sa förut: Har man en fin insida så skiner den igenom utsidan.
Och sen vil jag verkligen tacka min oändligt fina hund som nu har det bra i hundhimlen för att hon har lärt mig allt det här genom att bara vara där.

Så det var vad jag hade och säga för tilfället, så tack för mig, leverpastej!

// Hannah



Hemma efter.....

.......en träning för Mariann som har gått bättre än super!
Bästaste ponnyn <3<3
// Hannah

yesyes!

Hej!

Nu skriver jag mitt första inlägg på lite för lång tid, men den här gången hade det sina anledningar eftersom vi tog bort våran hund  förra veckan.

I alla fall, så ska jag försöka sluta deppa nu och komma igång och blogga, och det känns väldigt kul eftersom bästa fanny har gjort en ny fin design åt oss, så STOOORT tack till henne! :D
Just nu sitter Maria här och läser en bok, yeah, jättte kul! ;) Och snart drar jag mig ner till stallet för att rida innan jag ska packa kassar, skriver sen!
// Hannah

3


2 (5)


bildbomb



Rubrik

godmorgon! :D Börjar inte förens kl 10 idag, sköönt? Jao! : D Jag ska assa på att gå ut i stallet oh fixa nu på morgonen så att jag slipper stressa som en dåre på eftermiddagen, det är ju nämligen träning idag och då brukar det alltid bli lite knappt om tid! ;) När jag sluar PRAO:n idag, vet inte riktigt när, så är det LEEEDIIGT! Värsta långhegen! :D :D Snacka skönt! ;)
Fortsätter att köra på lite tidsinställda med bilder eftersom det är så smidigt, okej? :D :D
// Maria

3


2


bildbomb nr 1

Nu kommer en massa blandade bilder, både nya och gamla bilder på alla tre ponnysarna! :D
// Maria

14:27

HEJ PÅ ER!
Sry för baad update igåår, jag kom hem ganska sent ifrån praktiken och då skulle jag ut i stallet och fixa! Båda hästarna fick vila igår så jag hade väl inte så jätte mykcet att skriva om heller!
Idag har jag kollat när Rebecca raspade tänderna på en liten b-ponny, kan lova att den var JÄÄTTEE sööt! :)
I övrigt så var det inte så jätte mycket idag och därför kom jag också hem ganska tidigt idag, snart ska jag ut i stallet och fixa innan Hilda kommer och då tror jag att vi ska rida en sväng, det är ju nämligen hennes dag att ha hand om Jivaro idag! :)
Tidsinställda på gång med en massa bilder! :D :D
// Maria

PRAO

Hej på er! :)
Paus i PRAO:n nu, men jag ska snart upp till Rebecca en sväng, jag tror att det var en katt som skulle undersökas. Dagen har varit jätte kul! På morgonen besökte vi 3 hästar som skulle fixas i munnen, efter det så skulle en ponny vaccineras och lite senare så besökte vi små hundvalpar. Dom var bara några dagar gamla och jätte sööta! :)
Uppdaterar mer senare! :D :D
// Maria

Naawiee2

// Maria

Godmorgon

HEEEJ! :)
Shit, vad det blåser, det känns typ som att huset ska flyga iväg! ;)
DEn här veckan är CHILL! Vi går bara tre dagar, och sen är vi lediga på Torsdag och Fredag. Och dom här tre dagarna som vi går har vi PRAO! :D :D Snacka skönt!
Jag ska ut i stallet nu, höres senare! ;)
// Maria

rörigt inlägg, jao

Hej!

Tillbaka från tävlingen i Leksand nu! :D Det har gått bra, jag tävlade som sagt LC och LB avd B. I LCn så nollade vi och hade en bra känsla och i LBn så hoppade han jätte bra, men tyvärr fick vi ett pet på första hindret in i kombinationen, kombinationen var det sista hindret på banan! ;) Det kändes lite surt i ungefär 5 sekunder efter att jag hade gått i mål, men sedan var jag så nöjd med rundan ändå, så den där bommen spelade faktiskt ingen roll!
Jag är sjukt nöjd med dagen, särskilt efter onsdagens träning eftersom den inte kändes så jätte bra! Jivaro var en riktig prins hela dagen och det känns som att allting har flytit på bra, det är alltid skönt att vara på hemmaplan! :D :D
Tyvärr hade jag inte med min privata fotograf (  ;)  ) så jag har nästan inga bilder alls, men det kanske kommer upp från andra tävlingar! :)
NU ska jag äta, hungrig är man efter en låång dag! :) :)
// Maria

tävling tooodaaayyy

godmorgon! Tävling i Leksand idag, vi kör på LC/LB avd B som vi brukar. Gårdagen gick åt till att småpyssla lite, smörja grejer och borsta Jivaro samt packa transporten. Jag var även in till klubben och kollade på när storhästarna hoppade och sedan var Hannah och jag in till Leksand och kollade på konfirmationen. Såå, jag tycker att jag hann med ganska mycket igår! :D :D


Nu ska jag packa det sista, sköönt i alla fall att tävla på hemmaplan eftersom det bara tar 20 minuter dit! :)
// Maria

Stina


Naawiee! <33

ganska små jämfört med min hand
hahah, bilderna är kanske inte dom bästa men ni ser hur otroligt små och söta dom är! :)
// Maria

PRAO

Hej, nu är det fixat! :) Det, var PRAO-plats. Som jag gör med allting annat så var jag ju självklart ute i sista minuten. När jag kom hem från skolan så ringde jag till ett stlle som jag tänkte fråga om jag fick praoa på, men det gick rinte ringa dit efter kockan 15.00=PANIK. Jag funderade på lite lösningar och efter lite tänkande så har det nu fixat sig. Jag ska PRAO: hos Rebecca, som jobbar som vetrinär! :D Sjukt skönt att det löste sig så bra, trots att jag är urusel på att planera! ;)
Nu hörni, så ska jag ut i stallet. Fixa, ta in hästarna, hänga täckerna på tork, lägga på dom fleecetäcken. Regnet börjar bli en del av vardagen... inte bra..
// Maria

16.04

Okej, kom precis hem från skolan. ska nu ta tag i en sak innan jag gör något annat, bara ta tjuren vid hornen och ringa..
// Maria

I miss you already <3

I will always love you, no matter what happens.

// Hannah

ridningen

Nu är båda hästarna ridna, allting är fixat i stallet och jag ska ta mig lite mat. Vrålhungrig efter att ha varit ute i stallet dom senaste, få se nu... 4 timmarna! ;)
Ridningen gick iaf hyfsat bra, det var lite halt ute i skogen eftersom det har regnat (suck) ungefär hela dagen Jivaro kändes lite tung i kroppen, men samtidigt så var han väldigt pigg... Hmm, det löste sig sen på slutet och då vart han rund och fin! :) Bellis red jag en sväng i skogen med, hackamore på ponnyn som var piigg och glaad! Väldigt mysig tur, med lite galopp och några småhinder! <33
// Maria

06.56

Godmorgon! :D :D

Ni kan ju giiissa  vad jag har gjort på morgonen, joo myst med tre små jäääättteee gulliga små kattungar! Dom är som sagt tre stycken, en är gul, en är brunrandig och en har någon konstig färg, typ blandning av svart, vit, brun, randig, fläckig, aah ni förstår! ;)
Nu ska jag i vilket fall ut till hästarna.. shit, torsdagar brukar vara veckans chill dag för oss... meeen eftersom någon kom på att vi skulle besöka gymnasiet idag så försvinner vår sovmorgon, JAAA tack för det! ;)
// Maria

Fråga:

Svar: Nja... typ i måndags när vi var på ATG gick det ganska bra, öhm.. hon var bättre men inte helt hundra utan det saknades en tio procent för att det skulle vara "normalt". Men veterinären trodde inte att det skulle kunna bli så mycket bättre heller. Och när jag longerade henne tyckte han att hon såg lite markbunden ut och han hade önskat att hon hade varit lite mer avspänd och "gungat" lite mer med ryggen.
I alla fall så ska jag komma igång och rida med sadel, och börja träna och så som jag gjorde innan skadan kom och gärna att nån akupunktör (stavning??) får komma och ge stina lite akupunktur så kanske det kunde bli lite bättre men han ansåg att det var en sån skada som aldrig skulle bli helt 100.
Och sen sa han också att kör på nu och om det blir något så får vi komma in i så fall, men jag hoppas att det här håller nu! Och det är väl inte så konstigt? ;) Håll gärna tummarna för mig och Stina att det håller! :)

// Hannah

träning+......

Hej! :)
Hemma från träningen... Att säga att det gick bra är en överdrift, för jag tycker att det gick riktigt dåligt. Han stoppade några gånger på hinder, men det som kändes jobbigaste var att han kändes ganska klumpig och JAG tyckte att det kändes som han fick häva sig över 80 cm. Egentligen så var det inte något som gick dåligt heller, men själva känslan var helt enkelt inge bra... :/

Så när jag kom hem nu på kvällen så var jag ganska depp och så, men som "plåster på såren" så hade vår katt fått kattungar!! :) Dom är übersöta och jääättte småå! :D Bilder kommer kanske senare! ;)
Hahha, Om dom där kattungarna blir som sin mamma så kommer dom bli väldigt smarta... ;)
// Maria

Gårdagen

Filmen säger vad jag och Stina gjorde igår, titta på den!




// Hannah

liite stressigt

Hej på er! Mellanlandar ite snabbt vid datorn innan jag rejsar vidare till rummet för att byta om till ridkläder! Idag är det träning för Sara på klubben, KUL! :)
// Maria

16.15

Hej hej på er alla fina och glada och jag vet inte vad! ;)
Kom hem från skolan ganska tidigt idag eftersom jag skulle till tandläkaren efter lunch, alltid lika skönt att komma hem tidigt! ;) Nu ska jag ut i stallet och fixa t Belis, Hilda tar hand om och rider Jivaro idag eftersom hon har honom på Tisdagar, jag får se lite men förmodligen hänger jag med ut på en ridtur med Bellan! :)
Btw, nu har vi köpt färg till sadelkammaren!! :) Så nu ska jag ägna mina lediga stunder åt att måla väggar+tak vita, jag tror att det kommer bli super när det är klart lägger ut några biler på hur det ut nu ikväll! :D :D
Innan träet på väggarna kom på plats!
// Maria

lalalalaa

home från schoolan. Pratar med hannah i telefon, uppdaterar om en liiten liiten stund! :)
// Maria

7 maj mååndag

Nehepp. Nu ville det inte laddas upp bilder, blir gaanska trött på det här alltså... :/ Ska snart ut i stallet och fxa, kanske tar en kvällstur med Bellis också. Ganska chill måndag måste jag säga, jag skulle inte ha någonting emot att vara ledig varje måndag! Dock inte av anledningen att åka in till ATG...
Ne, uppdaterar mer senare! ;)
// Maria

Stino på ATG

Hellu på er! :)
Kommit he ifrån ATG nu, ni får lite bilder men jag låter Hannah berätta om hur det gick! :)
// Maria

stranden

På stranden med pownisarna! :D :D
// Hannah och Maria

Gårdagens ridpass:

Hejhopp i galoppen!
Tänkte bara skriva ett kort inlägg om gårdagens ridpass innan jag går ner till stallet.
Ja, jag red på banan igår och jag tänkte att om jag lägger fram en "bana" av bommar så kan jag träna på avstånd och sånt och när jag värmde upp henne så var hon huuur fin som helst. Därimot så ju längre jag red desto springigare och spändare blev hon, riktigt dryg var hon ett tag, så jag beslöt mig för att hämta martingalen,och nog för att hon inte var fullt lika springig med den, men hon var fortfarande väldigt spänd, vilket inte kändes så bra och jag ville inte sluta ett ridpass så heller så därför fortsatte jag att traggla lite.
Men igår hade jag tur, då mariann var ute i stallet och märkte att det inte gick så bra för mig så då kom hon ut och hjälpte mig och jag fick rida lektion för henne.
Och hon hjälptre mig att få in den där "it-känslan" när hon bara är hur avslappnad som helst och tycker att det är skönt att gå in en låg form. och det gick till slut i både trav och galopp och jag kan säga att det hade Aldrig gått utan hjälp, så tack Mariann! :D
Så kort sagt så gick gårdagens ridpass både sämst och bäst, och utan uppförsbackar ffinns inga nerförbackar, eller hur?

Nu sticker jag ner till stallet, hade bra och önska mig lycka till nu när vi ska in till ATG! :)

// Hannah

Hahaha, såååå klockren!

Hur underbar är inte ponnyakutendelen i den här filmen? Helt sjukt va bra den är!
// Hannah

Foton

hahah, suddig bild, men jag fick lov att lägga upp den, hon ser ju för rolig ut. Manen RAKT upp! ;)

// Maria

wihih

Varit ute och ridit Jivaro, haha, kan inte säga att det blev världens mest seriösa pass men nån gångn ska man väl göa så också?  Blev iaf lite bus nere på banan, det var ganska blött där och det gjorde väl sitt till att det inte blev så bäst! ;)

Bilder kommer om en liten stund, håll utkik! :)
// Maria

Todajj

Hej och godmorgon! Ni får lite bilder på Jivaro och mig ifrån tävlingen i Orsa för ett tag sedan, jag får lov och passa på att ta dom här bilderna när jag har den här datorn (förvirrat), dessutom så fick tydligen datorn för sig att den nu kunde ladda upp hur många bilder som helst... ;) Tänk m den ändå hade kunnat visat lite utav den euntusiasmen  , stavning?, igår... :/
Kolla gärna igenom och lämna en kommentar! :D
Idag laddar vi upp med lite tidsinställda här på bloggen, vi kommer inte vara i skolan idag utan vi kommer istället befinna ss på ATG med världens sötaste Stina, vätrinären ska kolla upp med ryggen och så. Wish us good luck! :)
// Maria

arrgh

Jag blir sååååå GLAAD när det inte funkar att ladda upp bilder! :D :D Seriöst, det vore toppen om det funkade nån gång ibland iaf... :/
Nej, jag drar mig ut i stallet för att rida Jivaro, han kan förhoppningsvis få mig på lite bättre humör! ;)
// Maria

Saknade ponny <3<3

Tur att jag är hemma nu <3

Hemma aa aaaaa oooo

Hem, ljuva hem
Nu är jag hemma efter en grymt rolig helg och mitt humör är på topp! :)
Och humöret blir ju verkligen inte sämre när man ser det här vädret! *ÄLSKAR SOLEN MEST*

Men har ni tänkt på att om inte dåligt väder fanns så skulle det inte heller finnas bra väder, så därför gillar jag faktiskt dåligt väder ibland också, fast i rätt mängd såklart för blir det för mycket gillar nog ingen det, tror jag i alla fall :)

Kan ni gissa vad jag ska göra nu när jag har kommit hem?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag ska ridaa! svårt att gissa eller hur?? ;)
skriver senare! :D
// Hannah

Heztisarna i hagen


// Maria

Ut i stallet

Med kameran i högsta hugg drar jag mig ut i stallet, najs med lite sol idag. Tyvärr inte så varmt som man hade hoppats... ;)
Jivaro ska ridas idag, jag har tänkt mig lite dressyr uppe på Hedarna och kanske träna på övningarna som Sussie har gett mig.
Igår red vi en sväng i skogen, men efter att ha kommit en bit in i skogen så hörde vi ett brak och sen ser vi en älg stor som ett höghus klampa iväg. Då vände vi. Jivaro skötte sig iaf bra, han blev lite pigg när vi skulle rida därifrån , men det var ju kanske inte så jätte konstigt! ;)
Funkar inte att ladda upp bilder, i vanlig ordning med nadra ord... ;)

// Maria

Jivaro KL


// Maria

Boom Bellis

// Maria

lördagmorgon.

God morgon! Ut i stallet och släppa ut två sötnosar i hagen, jao. Mysigt väder ute... lite lagom med snöblandat regn och fåglar som kvittrar. I maj. ;)
Idag kommer det upp lite bilder, heeere på bloggischen, om blogg.se och datorn vill samarbeta vill säga... det brukar dom inte göra. :/
// Maria

19.12

Pållen är promenixad och klar just nu sitter jag och tittar på TV med bästaste mamma och syster! Ganska skönt väder, iaf när man får vara inomhus! ;)
Hannah är iväg på någon grej nu i helgen så hennes uppdatering kommer kanske inte vara den  bästa, så att ni vet menar jag! ;)
Ska fortsätta fredagsmysa, med godispåse och TV! :D :D
// Maria

HEEELG!! :D :D

Hej på er! Hur skönt är det inte med helg nu!? :D :D
Vet att jag inte har bloggat nu på ett tag, det har varit fullt upp med hästar och skola. I Onsdags så hade jag hoppträning för Sara på klubben, och igår så hoppade jag för Ulle. Båda träningarna har varit super, jag har lärt mig mycket! :D :D
Nu måste jag ut i stallet, hästarna står och ser ömkliga ut i regnet/snön och deras högsta önskan verkar vara att få komma in! ;)
Update om en stund, ska bara fixa i stallet och promenixa lite med Jivaro! :)
// Maria

Nä, vi struntar i en vettig rubrik ;)

Heej!
Imorgon är det skola, ocg vi går en låååång seeg dag, som alla onsdagar, inte roligt :(

Det fungerar inte alls att ladda upp bilder idag och därför så får nu nöja er med gamla som jag redan har laddat upp.... Dumma blogg.se....




Vet ni vad jag gjorde idag?? :) Jag har köpt nya ridstövlar! :D:D


Dessa finingar fanns för halva priset nu och det var bara min storlek kvar! Skaplig tur! :D

HA det bra, för de ska jag!

// Hannah

RSS 2.0