Dagens ridpass Jivaro! :)

Hejsan! :D :D Red som planerat (wow, sällan något blir som planerat :O ;)) ut på Jivaro idag, med novabettet! Världens mest underbara väder+sötaste ponnyn= <33 Han var väldigt pigg och superglad. Han kändes fin på bettet men han var lite jobbig i avsaktningarna eftersom han ignorerade min hand lite grann. Dock vet jag inte om det berodde på att han hade just det bettet eller om det bara var att han var överpigg! ;) Ridturen blev ganska lång, en massa galopp och mys! Vi mötte en älg, heheh, Jivaro brydde sig typ inte men älgen hoppade typ ur skinnet! ;) ;) Allra sist på slutet så red jag lite dressyr mest bara för att känna hur han med bettet. Och jisses vad han var fin. Jätte mjuk och lätt i munnen, samt pigg men han sprang ändå inte ifrån mig på något sätt! Dock får man passa noga eftersom han lätt vill falla innåt, och då är det väldigt lätt att stötta upp honom för mycket på yttertygeln istället för att använda innerskänkeln! ;) // Maria

Dagens ridpass - Stina

Hejsan! Idag har jag ridit dressyrlektion för Ann-Marie och det gick jääättteebra! :D Vi tränade på halter, övergångar och skänkelvikningar, dock så tyckte Stina att det var väldigt jobbigt så när hon inte orkar så drar hon upp huvudet och slutar jobba vilket inte är meningen med träningen, haha.
Visst är hon fin? :) För övrigt så sticker jag till Maria efter att jag har tagit en efterlängtad dusch och jag blir nog där över natten också vilket ska bli skojj! (bortsett från delen att vi måste plugga till NO-provet....Usch och blää NO-proven hade jag kunnat klara mig utan... ;)) Här kommer lite bilder från dagen idag i alla fall :)
Hösten är rätt vacker ändå måste jag säga, det är precis som ett citat som vi lärde oss på franskan för några år sedan och det lyder så här: Les feuilles tomber par terre, elles sont rouge brunes et jaune. C'est beau et un peu triste. // Hannah

myyys

Myys, jag pysslar nu på för fullt med sadelkammaren! Sadel och tränshängare samt hjämhängare kom upp igår (ehheh, tack vare pappas hjälp. Om jag hade gjort det hade det typ blivit uppochner... ;)) Idag har jag mest sorterat in en massa grejer. Det är en hel del när det väl kommer till kritan... Har försökt knåpa ihop alla lösa tränsdelar till hela träns så att det inte bara ligger och skräpar! Kom förresten på att jag skulle vilja köpa ett hackamore till Jivaro! Bellis har redan ett, men det är så jobbigt att behöva spänna in och ut och hit och dit varenda gång jag ska byta häst. hehehe, shit vad lat jag låter... ;)
tsss..... Så småning om ska jag rida Jivaro också! Hannah och jar har förresten bytt lite bett! :) Så jag har fått lånat Stinos novabett och Hannah ska testa Jivaros stångbett på Stina! :D Tänkte iaf prova och sätta nova bettet i munnen på hjärtat och se hur han funkar på det. Blir fömodligen en låååång och mysig uteritt i skogen. Känns som att det var år och dar sedan... :( // Maria

Bilder :D


goodmorgon sunshines! :)

gamla foton! ;) ;) // Hannah

underbara höst

hemma nuu, men ska strax iväg och köpa lite grejs till pownisarna! typ mat... wunderbart med höst! <3
// Maria

20.31

NUUUU, åker vi iväg på filmkväll, ha en bra fredag! Höres imorgoon! :D :D
hahah // Hannah&Maria

BIIILDBOOMB

hahh, nomala??

16.40

HEELG-äntligen!! :D :D Jivaro vilar idag så jag ska bara pyssla och mysa hela dagen! Ska fixa det absolut sista i sadelkammaren oxå! Nyfikna på hur snyyyggt det är?? Kasnke fotar och lägger ut? :) :D Senare ikv ska Hannah och jag iväg till några gamla klasskompisar (hahah, vad fel det lät... ;)) och ha filmkväll=MYYYS. En hel edl godis och chips oxå så vi lär väl se ut som klot när vi kommer hem! ;) ;) Nope, nu ska jag ut i staaaalllet, as usual! ;) Förresten, hade ju hoppträning igår! Det gick bra och han kändes toppenfin, mycket utav övningarna gick ut på att landa i rätt galopp, han hade lite svårt i början men det vart bättre emot sluteet! :)
Bildbomb ligger på tidinställt, så det kommer nog inte vara helt dött här under kvällen! :) // Maria

Hannah passar på att sova i väntan på att idrotten ska börja....

// Maria

NO :(


Fredag Morgon

Godmorgon! Idag är det som ni alla vet fredag och med fredag så kommer också helg, underbar helg :)
Igår fick förresten Stina vila så jag skulle tro att jag ska försöka ge mig och tömköra Stina, haha vi får väl se hur det går men det problem tar vi då i så fall ;) Ha en fin fredag allesammans! :D // Hannah

Kväller

Hejsan! Den här dagen kqn jag sammanfatta fullspäckad. Det har verkligen varit allt från hundkurs till hästen till att laga mat till att ja mycket helt enkelt :)
Imorgon är det i alla fall fredag! Tjohooo // Hannah

15.26

Hahah, om det är något jag är sämst på så är det att starta upp inlägg. Hej, hejsan, hallå blablaa låter sjukt konstigt efter att ha skrivit det 5 miljarder gånger! Jaja! ;)
 
Kom precis hem från skolan och jag sitter just nu och äter och försöker blogga. Det där med att göra två saker samtidigt är inte riktigt min grej alltså...  ;P Skolan var ganska najjs, två utav lektionerna så höllde vi på och jobba med en film=chill. I övrigt så hade vi SO, matte, engelskaprov  och idrott. PÅ idrotten så skulle vi, heheh, göra konditionstest. Jag höllde seriöst på att avlida, min kondition är verkligen sämst.. haha, det var mage hit och rygg dit, ben här och armar där.... :D
 
Annars då, skolan rulla på som vanligt. Nu ut i stallet och fixa åt pållarna. Sen ska jag rida Jivaro. Han får som sagt på sig stångbettet idag så får jag se lite hur han känns på det! Imorgon är det hoppträning vilket ska bli awesome, hoppas hoppas att det är utomhus! :D :D
 
Tar med kameran när jag går ut om en stund, så det kommer förmodligen en bildbomb senare ikväll! :D
 
// Maria

Idrott

Skulle egentligen varit med på idrotten nu men jar lite snuva som sitter i och jag vill inte riskera att bli sjuk igen så därför så står jag över den här gången ;)
 
// Hannah

sunshine...

tohohohohoho! :) Sitter här och försker vakna till någorlunda innan jag ska iväg ner till bussen... Bläää, enligt vädret så är det  heeelt klart en hemmadag idag, bara mysa och typ titta på film! :) fast nej, skola. ;)
Inget speciellt i skolan idag, vi slutar tidigt vilket alltid är skönt, ska rida Jivaro i eftermiddag och se om fortfarande är en kanonkula. Annars ska jag typ bara plugga, tjoho eller hur? :)
 
 
haha, bästa sättet att muta min små gullungar... plötsligt så ser dom hur änglalika som helst! :O
 
// Maria

Onsdag morgon

Hej allesammans!

Det är stolt tjej som sitter bakom rutan idag för nu klockan 06:29 och jag har tagit ut hästarna (+ att jag fixade allt förutom mockningen), duschat och ätit frukost!

Inlägget om dagens ridpass kommer det blev bara lite försenat.....;)

Förresten om någon undrar vad bilden har med inlägget att göra så är det absolut ingenting, tyckte bara att det var kul att visa en bild på två polishästar från centrala Berlin! :)

// Hannah


dagens ridpass :D

Tjooo! :D 
 
Ridpasset idag gick både bra och dåligt kan man väl säga! ;)
Han var ruskigt stark och när han väl sätter den sidan till så känner jag mig ungefär som en mygga på en ardenner som har bestämt sig föör att inte lyssna! ;) Han kniper lixom tag i bettet och vill inte alls lyssna, körde därför mycket övergångar under ridpassets gång för att få honom att lyssna på mig. Funkade ganska bra, han blev å ena sidan väldigt mer lyhörd. men efter lite övergångar så blev han oxå mer taggad.
 
 
Usch, han är riktigt jobbig när han väl stressar upp sig. Ioförsejjj så är ju det hans sätt att slippa undan arbete, vissa hästar blir lata när dom tyckker det blir jobbigt och vissa (som bellis) ser spöken här och där. Jivaros sätt är defenetivt att springa ifrån da problemas. :)
 
Stundvis så var han dck väldigt fin, när han slappnade av och verkligen jobbade. Men ja, vad ska jag säga? så var det inte direkt hela passet! ;)
 
 
Jaja, jobbar väl vidare på att få honom lugn, mjuk och arbetsvillig. Imorgon sätter jag nog på honom det andra bettet och känner hur han känns på det, på Torsdag så är det hoppning och då är jag 99 på att han får ha stångbettet! :D
 
Jisses, här får pållen vila i en vecka och när man kommer tillbax så har han helt plötsligt förvandlats till en ferraribil... ;)
 
// Maria
 

food

Hej hopp! :) KOm precis in från satllet, ska slänga i mig lite mat nu och sen om en stund så kommer det en utvärdering och lite snack om ridpasset! :)
 
hahah
 
// Maria

Ner till Stallet

Hejsan! :D
 
Nu är klockan typ halv sex och det börjar bli dax för mig att springa ner till stallet. Idag skulle jag själv tro att jag kommer att rida på banan, därimot får vi se ur länge med tanke på att vädret är som det är... = Dåligt med stort D! ;)
 
 
Utvärdering av ridpasset kommer förr eller senare... ;)
 
// Hannah
 

<3

Hejhej! :D Home from school, nu ut i stallet fixa hos hästisarna! n, iskallt ute nu... brrr... skulle lätt kunna ta dunjackan med mig ut i stalelt! ;) Jiaro sak ridas, förmdoligen blir det banan eftersom det redan nu börjar skymma ute! Hahah, jag är asfeg när det gäller att rida ut i mörker så nejtack på det! :) Nej nu ska jag sluta sitta här och "babbla" och i stället ta något snabbt och äta! Höres senare, med bilder och sååånt! :D
 
 
// Maria

Tjowowowowsow

Hejsan på er alla glada och fina! Vi sitter just nu i skolan och väntar på att klockan ska bli aå pass mycket så att bussen kommer! Ska bli skönt att bara komma hem och chilla! :-) världens filmväder idag asså! :) jaja, hästar på båda håll ska ridas, förmdoligen i ösregn, åska, storm, orkan osv. Haha, positiva klubben här då! :-P noooope nu ska vi fortaätta dampa i väntan på bussen!!:D

God morgon! :)

Nu sitter jag i skolan och väntar att våran första lektion för dagrn ska komma igång, vid min sida sitter maria om ngn undrar....;)

 
Igår så red jag ut tillsammans med Mariann och martin och vi tog bara en kort sväng eftersom klockan vart ganska mycket innan vi kom ut ;)
 
ha en fin dag:)
 
// Hannah

bildbomb

 
haha, lite allt möjligt som ni ser! :)
 
// Maria

typical måååååndag

HEJJJ!! :D :D 
Slutade tidigt ifrån skolan idag så jag han med en tidigare buss hem, skööönt! :) Idag ska Jivaro ridas, som vanligt! Jag rider förmodligen lite på banan och checkar att han känns bra! Jobbar vidare lite med det som vi tränade på på sussieträningen innan Polen-Tyskland. Rider förresten Jivaro på vanligt tredelat bett nuförtiden, han blir liite stark ibland asså så i hoppningen kommer jag nog behålla hans stångbett som han funkar bra på, men i dressyren ska jag försöka rida på det nu framöver. Det känns attt han trivs bra på et och gillar at ha det i munnen! :]
 
 
Förutom ridningen så ska jag nog inte göra så jääätte mycket idag. Måndag lixom... Kanske ska tvinga mig själv att kolla igenom lite skolgrejer? fast ne.
Hehehe, sitter vid min gamla dator just nu, finns en hel massa gamla/lite nyaer bilder här så jag slänger upp en bildbomb på tidsinställt! :P
 

 

slänger in ett inlägg

hejjj! :) SÖndag kväll nu, och i huvudet är helgen redan slut! :P Som ni redan vet så red jag och Hannah tillsammans idag, det händer inte så jätte ofta så det var askul! :) Vi red som planerat upp till ridbanan på Mon och red lite dressyr där. Blev såklart en massa bästissnack påvägen dit och hem! :P
 

haha, random bild :P
 
Ridningen idag gick ialla fall jätte bra! Jivaro så sjukt pigg (inte så konstigt ) men lyssnade faktiskt bra. Han hade ett härligt schvung i steget och känndes väldigt positiv! Hoppade lite småskutt och det tyckte haan var askul! :D :D
 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på film, njuta av dom sista timmarna av helgen. Måndag imorrn=skola. Hmmm, känns sådär! :P
 
 
// Maria

Nu

Är jag på väg hem från en ridtur med Maria det har varit toppen kul och jag berättar självklart men när jag kommer hem:)
Fotot är bara åå stinas öron eftwrsom vi tog delade vägar alldeles nyss;)
Sne bild som det blir mär jag fotar "rakt" med mobilen....
 
// Hannah

Nått som inte skulle vara helt fel i dessa dagar:


..........

anledningen till varför bellis och fleecetäcken inte går ihop! ;)
 
 
 
tssss....
 
 
// Maria

hahah, såhär går det....

.... när vi i vår familj fösöker oss på att göra egen sushi.... det är väl bara erkänna at dom gör det lite bättre inne på sushi lovers. jaja, gott vare iaf! ;)
 
 
// Maria
 

Gårdagens ridpass

Hej! :)
 
Igår var ju första gången jag red Stina på en vecka och jag jobbade mycket med övergångar på Banan vilket var mycket behövligt. Stina var var som alltid väldigt fin i början och sen efter jag hade galopperat taggade hon som vanligt igång och vart spänd, och det var nån stans där jag började jobba med övergångar för att få henne att lyssna på mitt komando och varken senare eller tidigare.
Och, ja det gick bra, därimot så red jag inte så länge eftersom det både blåste och regnade - Usch!
 
Haha alla fattar nog att det här är en "gammal" bild efterso vädret inte var så här fint igår :)
 
Ha det fint hörrni!
 
// Hannah
 

söndag<33

Hejsan! :) 
Jag sitter just nu vid datorn ( nähä? ;)) Det  blev tyvärr ingen tävling för min och Jivaros del idag. Mamma och jag bestämde oss igår för att ställa in efersom det inte kändes helt schyst mot Jivaro iochmed att han har vilat nästan hela veckan! ;) Jaja, drar upp en sväng till Mons ridbana och rider lite där, dom har ju typ historiens skönaste underlag så till och med nu när det har regnat en massa så är det toppen! :)
 
 
Förresten så ser Jivaro ut som en liten mammut/nallebjörn just nu. Hehe, jätte gosigt men ändå inte så jätte kul så pälsen åker förhoppningsvis av så sanbbt som möjligt! ;) Bellis ska också klippas så småning om, men med henne känns det inte riiktigt lika brådskande. 
 
hehe, aa ni ser pälsen! ;)
 
Nope, nu ska jag typ chilla en stund innan jag går ut i stallet! Får bli en sån här mysdag idag, dvs . typ borsta och gosa med hästarna samt städa lite i stallet. Fylla på spån och sopa lite extra. Nice när det är sånt häär trökväder!  ;)
 
// Maria

12:09

Hejsan!
 
Det är helt underbart att vara hemma igen efter en minst sagt känslomässig men samtidigt väldigt rolig resa.
Precis som Maria tänker inte jag heller skriva något om resan då den bör upplevas. så alla som får chansen att göra det vi har gjort gör det!
 
Bild över Belin från TV-tornet på "natten"
 
Nu ska jag ner till stallet och ta hand om min kära ponnyskrutt rom jag har längtat som en tok efter!
Och så skrier jag såklart sen! :)
 
// Hannah
 
 

godmorgon

Hej ohc godmorgon! :) Känns som att det var en halv evighet sedan jag satt vid en dator och skrev ett inlägg, och det har ju mest och göra med att vi har varit borta en vecka nu med klassen! Men det har ju ändå vart helt okej med med mobilbloggning eller hur? :) Resan har varit helt otrolig, går typ inte att förklara så jag tänker inte göra det på bloggen. Men jag råder er alla att antingen om ni går på Åkerö så kommer ni få chansen att göra den här resan och om inte så tycker jag verkligen att ni borde åka dit med föräldrar eller kompisar! 
 
Idag så blir det en massa pyssel ute i stallet, för morgon tävlar jag faktiskt! :D Det blir bara en LC eftersom jag inte ville köra två klasser imorgon iomed att han inte har gått så hårt nu när jag har varit borta! I alla fall så blir det ganska bra att bara mysa i stallet med mina älsklingspowniiiar! <33 Hästarna ser dessutom ut som små troll med nallaebjörnspäls... heheh
 
// Maria

nuuu

Hej!:-D nu är vi strax i Borlänge kommun, alltså är det inte särskilt  långt kvar!:-) dock är ju vädret sämst, regn och kyla typ hela tiden!:-P när jag kommer hem så ska jag i alla fall försöka hinna rida jivare, men jag får se om jag hinner! a ja, helt onödigt inlägg men äsch..... ;-)
 

saknar allt hemma

Hej!
 
Marias mobil har nu dött och om ungerfär mellan 3 oh fyra timmar bör vi vara hemma igen. Det ska bli så himla skönt etersom man blir ganska utmattad både psykiskt oh fysiskt när man bor så tätt inpå varann i en vecka.
 
Det är nu om nån gång man längtar hem orentligt mycket!
Bästa ponnysarna <3

Sverige <3


Snee bild .....

äntligen Sverige!

nu är vi äntligen i Sverige , efter en lång dag! imorgon är det sista biten upp emot Dalarna! ska bli sjukt skönt att komma hem! godnatt!<3

Matpaus i bussåkandet


Det här skulle publicerats i morse...

Nu sitter vi på ett hotel strax utangör krakow och om en stund har vi egen tid inne i stan. Halv två går bussen vidare till salt gruvan och på kvällen blir det polsk folkdans här på hotellet.
 
 
 // hannah o maria

Snart på färjan

Hej! 
Om bara ett fåtal mil har vi kommit så långt att vi ska gå på färjan fr ån karlshamn.
Vi kommer troligen inte uppdatera från polen och Tyskland men självklart kommer det då snart vi har kommit in i Sverige igen vilket är på torsdag kväll...
haha sne bild menmen....
 
Ha det bra för det ska vi ha! :)
 
// Hannah&Maria

eieiejj

Hejhej! :) 
 
Är nu tillbax från träningen och jag gör ett snabbt stopp här vid datorn innan jag springer ut i stallet och ger pållarna kvälls mat! :) Träningen gick  bra och Jivaro kändes väldigt lugn, han var lixom inte lika stressad som han brukar! Kan gissa på att det var eftersom han fick jobba igenom sig så bra igår! ;) I början kan jag väl erkänna att min ridning var lite.. . inaktiv. I mina tankar så hade jag redan börjat bestämma mig för vilka jeans jag skulle ta med osv. Jivaro var väldigt duktig och han hoppade toppen även om min ridning hade kunnat vara bättre! :) Hela träningen så låg edt väldigt mycket fokus på att svänga, Jivaro kändes fin och lugn och det var väl då jag började rida lite mer! :P
 
random bilder som inte riktigt har med inlägget och göra. men skitsamma... :)
 
A ja, nu ska jag i alla fall koncentrera mig helt på att fundera på vilken väska jag ska ta, ringa Hannah och fråga henne om packlista (smart drag där, jag vet ! ;)) och en massa annat! :D Men först ska jag som sagt ut i stallet och fixa det sista! :) Uppdaterar förmodligen någon mer gång innan kvällen, förmoldigen ett sånt här "jag vet inte vad jag ska packa och jag höller på och dö av stress och panik" inlägg, ni vet sånna. :P
 
// Maria

stressssssad

Hejehejheh! :)
Ärför tillfället lite stressad, och för en gångs skull så är det inte för att jag måste stressa ut i stallet, utan för att jag ska packa resväskor! :P
Klassen slutade en timme tidigare idag eftersom sista lektionen var inställd, dessutom blev det ingen idrott så vi hade ett långt hål från ungefär halv 10 till kl 12. heheh, snacka om att det kändes ganska onödigt att vara i skolan idag med tanke på att vi bara har haft 3 riktiga lektioner! :P
I vilket fall, just nu så höller till och med sega jag på att sätta hastighetsrekord i att äta mat och då förstår ni att det går undan här! hahha, nä bara skoja! :P Efter det så ska jag så smått börja packa lite innan jag flyger ut i stallet! ;) Känns som att jag skulle behöva ha ett litet hum om hur jag ligger till med packningen!
 
 
Just ja jag har ju inte sagt att det är hoppträning idag, men eftersom det är Torsdag så är ju inte det direkt någon nyhet! Förmodligen så blir hoppningen det sista passet för mig och Jivaro på lite drygt en vecka. Eller ja, det är klart att jag skulle kunna gå upp vid halv 5 imorgon bitti och rida innan vi åker (vi ska vara inne vid skolan vid ungefär halv-tjugo i 7, heheh) men jag känner att jag inte har någon jätte lust med det direkt! :P
 
 
Nej nu sitter jag bara och skriver och skriver och skriver saker som egentligen är helt ointressant, så ha en bra dag så hörs vi förmodligen ikväll! :) 
 
// Maria

Gårdagens ridpass

Såhär såg gårdagens uteritt ut på en karta, det vart ungefär 5 kilometer och stina var nästan lika spänd som en fiolsträng. Därför gick gårdagens ridpass till att försöka få Stina avspänd och ja, det gick bar helt okej så länge vi skrittae men så fort vi började trava vart hela hon lika oböjlig som en köttbulle. Men nån stans  kom en vändning så vart hon lite bättre så jag både kunde trava och galoppera (glad ryttare man vart då;)) efter det var jag ju såklart väldigt stolt över min prinsessa så då fick hon skritta på långa tyglar hem vilket märltes att hon tyckte va skönt :)
 
Nu ska jag gå ner till stallet för att ta ut hästarna! Så därför måste det här inlägget också få ett avslut haha,  jaa;)
 
// Hannah

hehhe, paniiiiik

Nej jag fick absolut inte hyperpanik när jag såg att Hannah redan har börjat packa och har värsta kollen! ;) 
Träningen gick förresten väldigt bra, vi tränade mycket övergångar! Jivaro kändes fin, men han blev ganska stark när han inte riktigt orkade övergångarna. Utöver det så tränade vi balans genom att galoppera i mellan två ganska tätt placerade bommar. På slutet galopperade vi hästarna på en volt fast utåtställda istället för innåtställda, på så sätt så fick han träna sin balans och fick öva på att bära upp sig ordentligt! 
 
 
Efteråt så kan jag lova att det var en trött liten gulleponny. Mest trött var han dock i huvudet skulle jag tro! :P Jag är förresten oxå ganska trött så jag ska hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig. Nej juste , det går ju inte eftersom jag ska försöka få liiiiite ordning på packningen, sen har vi en svensakbok som ska vara utläst imorgon. Hmmmm... intressant, eftersom jag har sisådär 60 tätskrivna sidor kvar att läsa. Och jag läser lång samt.... :]
 

Skriver packlista


Och det går ju lite sisådär, för det är väldigt mycket man behöver tänka på (bilden är i oskärpa med flit;))
 
om sisådär en halvtimme kommer Mor hem och då ska jag ner till stallet och ta en tur ut på stinosen <3
 
// Hannah

hehejehjej

Hejsan! Nu är jag mitt inne i den tidigare nämnda "speedfasen" vilket betyder att jag försöker äta och skriva ett inlägg samtidigt. Funkar sisådär... ;P
 
Skolan har varit chill, slutade en timme tidigare än vanligt så det var skönt. I övrigt så har väl alla lektioner varit lite snurriga idag eftersom en massa reseinformation blandas ut med det vi egentligen ska göra. Det känns som att jag börjar få liiiite resfeber nu, vi ska sitta flera, flera timmar i buss... ;) Sen ska vi oxå ååka en bra bit med båt! :P
 
Kan seröst inte få nog av den här gullungen! :) <33
 
NU ska jag skynda på, jag tycker alltid att jag har såååå gott om tid så sen får jag stressa ihjäl mig på slutet! :)
 
// Maria

nuuuu

Godmorgon!
 
Onsdag idag så halva veckan har gått nu, typ. ;) Idag så är det sussieträning, jag kan ha nämnt det?? ;) Det ska bli hur kul som helst, jag börjar rida vid halv 7 och sen tror jag att det höller på i en timme, eller 45 minuter. Efter skolan så lär jag speeda på lite istället för att vara så seg som jag brukar för annars kommer jag få vara kvar i stallet i en evighet efter och mocka och fixa! :P:D
 
 
A, ja nu mååååste jag skynda mig ner till bussen!! 
 
// Maria

sööööt katt, ramlar neeer....

hahah

argh... :/

BLÄÄÄÄ, känns det precis just nu!... :/ Varför får ni veta en annan gång! :P
Har ridit Jivaro nu i alla fall, han kändes fin men var ganska ofokuserad vilket så klart ställde till ridpasset. Körde på i alla gångarterna och checkade av honom lite bara! :P Han var pigg och glad, men kollade som sagt på ungefär precis allting omkring! ;)






Nu ska jag ta en lång skön dusch innan jag ska kolla på film en stund och sedan är nog klockan så mycket så att det är dags att gå och lägga sig! :)
 
// Maria

Vädret asså

Om det inte vore för det extremt dåliga vädret hade jag varit ute i skogen på en mysig tur med Stina nu, och istället sitter jag här med en orastad häst (som iof har blivit riden typ 8 dgr irad nu) men ialla fall.
 
B L Ä
 

Här är en av mina absoluta favoritbilder bara för att jag inte hade någon bättre bild att visatill det här inlägget. Bilden är jag och min förra c-ponny Yester som numera bor i Finland:)
 
//Hannah

ut i stallet

Nu sticker jag ut i stallet, är jag lite seg eller? aaa.... ;)
 
finingen i hans nya grimma <33
 
// Maria

Hejhopp!

Nu är jag hemma från en lång dag i skolan (känns som det är typ lika tråkigt varje dag.... menmen)
 
Idag bli planerna så att jag ska ta något att äta och sen försöka dra mig ner i Stallet, men kanske inte förrens vid halv sex tiden så det klaffar med att jag tar in hästarna eftersom jag har insläpp och kväll i kväll.
 

För övrigt så kom Olivia och red Stina igår och det såg jättebra ut, därimot så kan ju jag inte sätta ord på var Oliva kände när hon red Stina :)

Finisarna :) Tur att jag har Olivia som kan ta hand om Stina när jag är i polen, för nu har jag börjat räkna ner på riktigt, jag tror att det är ungefär 62 timmar kvar tills bussen går från åkerö ;) ska bli så sjuuuukligt kul!:)
 
// Hannah
 
 

@home

Hejsan på er!
 
 
Sitter just nu hemma vid köksbordet med datorn framför näsan. Känns som om det var evigheter sedan jag faktiskt slog upp datorn för att skriva ett inlägg! :P
Skoldagen har varit ganska hektiskt med många lektioner, dessutom börjar man ju få lite resfeber inför PolenTyskland! :)

Idag ska i alla fall Jivaro ridas, eftersom han förmodligen mest blir motionerad av mamma när jag är borta så ska han få gå så mycket som möjligt nu innan! Får se om det blir en skogstur eller lite dressyr nere på banan... ;) Imorgon är det sussieträning! Snacka om att det känns kul, dagen efter är det dessutom hoppträning så det känns som att det kommer bli en kul hästvecka! :)

 
Ni får lite bilder på vääärldens sötaste kattunge! <3<333
 


// Maria




tjoho

Hej! Har ridit Jivaro nu ååååh kvällen och han kändes så fin!:-D i övrigt så här dagen varit ganska seg! Typical måndag lixom!:-P sry för lite halvdåliga mobilbloggning dom senaste dagarna, ska förhoppningsvis bli bättre!:-) 
 
 
Napp nu ska jag sega vidare, kanske börja fundera lite på vad som ska få följa med till Polen-Tyskland!;-) helt sjukt, på fredag åker vi!!:-D:-D:-D
 
 
// Maria

ska bättra mig, lovar :)

För det har ju inte varit så bra den sist tiden..... Skriver väl senare ;)
Söööt hund;)

sista lektionen

Sitter på NO-lektion och väntar på att tiden ska gå.... 

nu

Hejsan!:-P nu sitter vi i bilen på väg till Borlänge eftersom vi ska gå på bio! Jivaro fick vila idag.... ;-) i alla fall, bloggar kanske senare!:-)
 
// Hannah &Maria 

söndag in my ♥

Hejsan!:-D
skrev ett inlägg igår men det verkat inte ha kommit upp... Hmmm a ja, igår så åkte Hannah och jag in till Borlänge och var en stund på kupolen! Vi var dessutom förbi aubiose, men ingen utav oss köpte ngt!:O red oxå jivaro en sväng på banan! Körde ganska enkla grejer, grunderna liksom. Inåt ställning och utåt ställning! Jivaro vill lätt falla inåt eller utåt istället för att balansera upp sig, men nu blir det nog en hel del sånt jobb!;-)
 
Idag ska jag förmodligen upp och rida på mons ridbana, det kanske tillochmed blir lite hoppning! Annars så här jag tänkt och jobba vidare på det vi gjorde igår! Nej nu ska jag åta och äta lite frulle, mums!:-)
 
// Maria

17:25

Hej alla glada!
 
Idag har jag och Maria varit iväg på en dagstur till borlänge och köpt in lite till Polen-Tysklandresan som börja om mindre än en vecka. 
Det ska bli så himla kul att åka på den samtidigt som jag funderar mycket hur det kommer att kännas att gå på konsentrationslägren dår så många tusen människor har dött.
 
Usch, jag ryser bara jag ser bilden
 
Nu ska jag gå ner till stallet och rida stina med stigyglar (sadel eller barbackagjord, har inte bestämt mig) för första gången på några veckor, det ska bli så sjukligt kul! Önska mig lycka till, för Stina lär ju vara ganska stel fortfarande... ;)
 
 
// Hannah

Internet igen

Skriver ASAP - Troligen imorrn ;)
 
 
Jag och Milton som inte är fullt lika liten längre...men söt som socker, det är han och kommer alltid att vara ;)
 
// Hannah

18.19

Hejhej! :D
 
 
Slänger in ett lite snabbt inlägg innan jag ska ut och rida Jivaro! :) Idag blir det lite konditionsträning med honom i skogen. Igår när jag skulle spänna magplattan innan hoppträningen så märkte jag att han var lite tjock, och dvs. lite för tjock... :PA ja, det blir så mycket träning som möjligt nu innan jag åker till Polen- Tyskland, då blir det ungefär en vecka som han får vila. Men vi får se om kanske mamma kan rida och tömöra lite så att han får hålla igång lite trots allt! :) Förutom att sötnosen har blivit en liten tjockis så har han oxå fått världens tjockaste päls. Seriöst, det ser ut som om han förbereder sig för Nordpolen.... ;)
 
 
Imorgon åker kanske Hannah och jag ner till Stockholm och hälsar på min SYYYYYSTER! :D Dock är inget säkert eftersom hon hade åkt på någon riktig förskylning och kasnek till och med halsfluss ( som tydligen ska vara smittsamt :O) . Men om vi åker ner dit så får han ju vila nu i helgen oxå så nu gäller det att planera så att det blir så bra som möjligt! :D :D
 
 
hehe, nej nu har jag babblat bort en bra stund så nu ska jag fixa iordning Jivaro! :P Jag ska försöka fota så mycket som möjligt, men kameran har lite dåligt batteri och då brukar den inte riktigt vara på min sida! ;)
 

eheheh, sry? :]

Hejsan! :D
 
Nu ska Hannah och jag försöka ta tag i det här med bloggningen lite mer ordentligt, det har ju varit rent av kass uppdatering den här veckan (hahah, även fast Hannah skrev sitt klassiska ny vecka- nya möjligheter inlägg :P) och det beror väl mestadels på att Hannahs internet inte har funkat och det har inte gått och bloggat från min mobil! :) Men nu tar vi tag i det här lite bättre, så får vi helt enkelt se vad som känns kul att skriva om och hur många inlägg det blir!
 
världens sötaste Casino, och visst är han lite lik JIvaro oxå?
 
I alla fall, idag är det Fredag vilket känns sååå sköönt! :D Skolan rullade på som vanligt, på morgonen så hade hela högstadiet dans, vilket var askul! Annars har skoldagen varit precis som alla andra fredagar
Igår hade jag hoppträning med Jivaro (tillsammans med sisådär 6 miljarder knott) och det gick bra! Han kändes mjuk och fin, dock inte riktigt sådär taggad som han var förra träningen och på Hopptävlingen. menmen, i övrigt kändes han fin! :D Idag så blir det en mystur i skogen, det är så himla härligt väder ute nu så jag kan helt enkelt inte låta bli! ;P
 
ahahhah ;)
 
Nej, nu ska jag skynda mig ut i stallet! Efter det så ska vi grilla för sistagången, nu känns det verkligen att sommaren är ööööver... :/
 
// Maria

trök inlägg

Hejhej! Lite segt med uppdateringen just nu, menmen. Hannah har ju som sagt inget internet så då blir d et mest mobilbloggning från henne! :P Idag har faktiskt Hannah ridit Jivaro! I helgen så åker jag ner till Stockholm och då ska Hannah kanske rida Jivaro någon utav dagarna, därför känns det bra att hon har fått prova på honom lite nu idag! :D Det såg fint ut tyckte jag, men jag kan såklart inte säga hur det kändes! ;)
 
finisen <3
 
// Maria

dagensridpass

Godkväller på er! 
 
Just nu sitter jag och kollar runt lite på datorn, äntligen. Varit en ganska låång dag med en hel del tråklektioner... blää Jag har i alla fall rdiit Jivaro idag och han var riktigt jobbig. Heheh, det här blir tyvärr inte ett inlägg där jag skriver, han var lite jobbig i början med sen var han såå fin på slutet. Nepp, för riktigt så var det inte idag :P
 
 
 
Klockan var ganska mycket när vi stack ut i skogen för att rida en sväng. I början så var han snäll, men efter att jag hade börjat galoppera så blev han jätte stark och verkligen tvärvägrade att lyssna på min hand. Då blir det oxå som en ond cirkel eftersom jag, tyvärr, blir hårdare i handen och han blir spänd.
Körde lite övergångar mellan skritt och trav, och det lyssnade han fint på. Men som sagt, när vi galopperade så blev han dryg. Typ om jag saktar av ifrån galopp, så bara biter han tag i bettet och kör på i speed-trav innan han lugnar sig någotsånär! 
 
heheh, längtar faktiskt lite efter vintern nu. Korkat va? Nu när man för en gång skull kan njuta av det sista av sommaren....
 
Dock gick ju inte allting dåligt. Han kändes till exempel väldigt positiv och han lhade ett härligt steg. Dessutom var han fin i traven, men som sagt så ville inte riktigt galoppen fungera idag... :/ trist, men det är väl bara att jobba vidare! :P
 
// Maria

om någon undrar

Hej! Jag ville bara säga att mitt internet hemma laggar typ sönder för att telefon ledningen utanför vårat hus har gått sönder! Bara så att n i vet varför jag inte uppdaterar ! 
 
 
 
 

skolan VS jobbet

 

mån dag

SALUT! Bara för att jag äääger på franska, not.  :P
 
Ridpasset idag gick bra! Han var lite spänd och kollade runt en el på allting omkring, men överlag så kändes han fin! Han hade ett härligt schvung i steget och kändes pigg och alert!
Vi tränade faktiskt på lite allt möjligt, och han gick bra.
 
 
Att rida dit tar ungefär en halvtimme, men det är det fett värt! Hela den ridbanan är heelt underbar, dessutom så är det något speciellt material så även nu när det har regnat en hel del på sista tiden (egentligen hela sommaren) så var den varken blöt eller klafsig!
Snacka om att jag kommer rida upp dit en massa i fortsättningen! :P eller åka transport, ehhehe
 
Båda bilderna är några månader gamla! :P
 
 
Nu ska jag ta någonting att äta och sedan ska jag slänga mig i soffan och kolla på TV, sköönt! ;)

look a like

När vi var i Insjön i Lördags så såg Hannah och jag en ponny som var så SJUUKT lik min gamla popnny Fiffelin. Vi såg henne när vi var påväg ner mot banan och jag var typ heelt säker på att det var Fiffi, precis allting var lika. Ögonen, svansen, strumporna, färgen, höjden ALLT! Vände mig om och frågade vad ponnyn hette och det var såklart inte Fiffi. När vi hade kollat en stund så såg vi att dom inte var fullt så lika som dom såg ut vid första anblicken men ändå. 
Saknar lilla ponnyskrutten något helt otroligt, jag har inte ens varit och hälsat på henne sedan hon flyttat... Får hoppas att jag kan göra det någon gång framöver! <33
 
hehe, lite dålig kvalité, men dom är fotade med mobilkamerna för några år sedan, så nu ska vi inte vara petiga :P ;)
 

nuuuu

Hej hopp galopp, eller nått! :) 
 
Har precis kommit hem ifrån skolan, ganska chill dag med bara 4 lektioner! Nu ska jag väl ta någonting och äta innan jag drar ut i stallet! Någon som är förvånad? heheh... 
 
 
Funderar på om jag ska upp till Mon och rida dressyr nu på kvällen, dom har en toppenfin ridbana där och dessutom är det jue underbart väder nu! :)
 
Tjo, hörs senare! :D :D
 

@ schoool

 

Ny vecka

Hejsan!
 
Idag är det måndag morgon och en ny vecka med nya möjligeheter som jag alltid säger, och på bloggfronten så lär jag verkligen behöva nya möjligheter ;) Haha
 
 
I kväll nån gång kommer Stina att få nya skor vilket innebär att hennes "lidande" i sin boxvila ärslut och att jag får börja rida igen! Det ska bli huuur kul som helst! Och nu är jag lite extra taggad efter Tävlingen i Lördags, man blir ju så himla sugen själv! :D
 
Aja, nu ska jag göra mig i orning tills bussen kommer... Ucsh, jag fattar inte poängen med att gå till bussen klockan tio över åtta för att vara framme i skolan halv nio för att börja klockan nio. B L Ä
 
// Hannah
 

Historiens längsta inlägg, som dessutom är ganska tråkigt att läda igenom :P

Jag började skriva det här inlägget precis när jag hade kommit in ifrån stallet, men sen så fick jag lov och äta lite mat och annat grejs, så om det står konstigt på något ställe så är det för att det lixom är skrivet vid två olika tillfällen
 
Hej hej igen! :D 
 
Ooooom ni läste mitt förra inlägg så vet ni att jag blev utesluten i båda klsserna, typ. Det är dock inte riktigt lika illa som det låter :P 
Jag hoppade som sagt lagklassen som gick i LC + en LB avd B. vi kom dit ganska sent eftersom det inte var så långt och åka och det var många starter innan mig! I alla fall, när vi kom dit så var det ganska chill, Hannah och jag gick runt lite och kollade och sånt. 
Så småning om vart det dags att rida och hoppa fram. Han kändes vääldigt fin och var verkligen mjuk och lydig samtidigt som han var taggad! När vi gick in på banan så kändes det verkligen KUL! :D Vi hoppade alla hinder och gick i mål som nolla, och han kändes verkligen hur fin som helst! 
 
 
Eftersom alla i vårat lag nollade så fick vi, + 3 andra lag, hoppa omhoppning. Även denna gången kändes det så himla kul att få gå in på banan och bara rida min underbara häst! Vi hoppade alla hinder, han kändes super och sög verkligen tag i alla hinderna. Vägarna kändes oxå väldigt bra, det är trots allt våran första omhoppninge eftersom vi tidigare bara har hoppat avd B.  Jag var så himla nöjd när jag hade gått i mål, men sen så ropade dom ut i högtalaren att jag tyvärr hade blivit utesluten eftersom jag hade hoppat fel första hinder. Det hade jag också, även fast jag först trodde att jag hade hoppat rätt hahah :P, istället för att hoppa hinder nr 9 som var först i grunden så hoppade jag nr 1 i grunden. Dom var båda rödvita och dom stod på ungefär samma ställe så jag var så himla arg och irriterad på mig själv.
Jivaro känes SUPER och så klantade jag mig. Vad som käneds ännu värre var ju såklart också att jag sabbade för hela laget iochmed min uteslutning. Eftersom vi bara var tre i laget så räknades alla resultat, så jag tror jag fick 32 fel för min uteslutning.... Det kändes så himla tråkigt och jag var, och är verkligen så sjukt besviken på mig själv...
 
 
 
Menmen, alla i laget var jätte snälla och så, men jag grämer mig fortfarande lite över det där! ;) Trots min uteslutning så placerade sig laget på en 3:e plats.
 
Andra klassen var som sagt en LB, avd B. Inför den klassen, som var ganska sent, kändes det verkligen inte bra. Han stoppade flera gånger på framhoppningen och han kändes lite slut. Jag var också väldigt seg i huvudet och hade fortfarande tankarna lite i laghoppningen. När vi kom in på banan så var han lite seg och sög inte alls tag på samma sätt som han hade gjort i klassen innan. Allting gick väl hyfsat bra ända fram till kombinationen då jag fick ett stopp på första. Sen tror jag att jag gav upp lite grann  för nästa gång vi kom på de så hoppade han första och stoppade på andra, då jag heelt glömde benen. När vi kom igen så hoppade han men sen så fick vi ett stopp på nästa hinder. Egentligen tror jag att jag redan hade gett upp då, så jag red verkligen som om jag räknade med att han skulle stoppa. 
 
 
Efter det så lastade vi in honom och åkte hem, nu har han fått liniment och lindor på och fått gå ut i hagen och bara mysa! Nu ska jag nog ta någonting och äta innan jag går ut och mockar åt bellis för andra gången idag! ;)
 
 
Trots att jag blev utesluten i båda klasserna så är jag trots allt väldigt nöjd (och nej, det säger jag faktiskt inte bara). Jag kan helt ärligt säga att LB INTE kändes bra, men jag kan också säga att lagklassen var en utav dom bästa rundorna som han och jag har gjort tillsammans. Dock känns det ju såklart inte kul på något sätt med första hindret, menmen. Man lär så länge man lever, och jag tror knappast att jag kommer göra om det felet! :P :P
 
// Maria

blääää

Utesluten i båda klasserna, skriver om en liten stund, det är inte riktigt lika illa som det låter! :P
 
hahah
 
// Maria

RSS 2.0